Låt den rätte komma in, och min torsdag i största allmänhet

Godkväll (natt!),

Jag kom hem för ca en timme sedan. Har varit borta sen klockan 8 imorse. Inte illa det. Här talar vi fullspäckad dag. Eller ja, jag har fått fördriva en hel massa tid...
Min första (och enda!) lektion idag var Svenska C. Kom till klassrummet, och läraren ville bara ta närvaro. Sista lektionen för i år, vi ska ha arbete hemma i Svenskan, för att kunna skriva ett reportage. Jag vet inte vad jag ska skriva om... Måste komma på något riktigt bra! Tips?
Sedan fick jag för mig att jag skulle ta tag i vår klass problem med studentmössor, så jag ringde till Krokard, företagen som sköter det. Jag fick spel - jag blev helt galen! De får ju aldrig rätt på det. Och snart är vår sista dag för betalning. Nåja, nu ska jag inte stressa upp mig igen för det!
Efter svenskan (som för min del varade i 20 min), så begav jag mig bort mot gymmet. Jag gick på bandet i en timme & tränade överkroppen (mage, rygg & armar) i en halvtimmes tid. Åkte sedan tillbaka till skolan för lite lunch med Becca.
Nu väntade den första (och största!) delen av min avtentning av Engelska C. Fick tre timmar på mig att skriva min analys om Pride and Prejudice, precis som med Nationella proven, så använder man (eller ska jag säga, jag?) inte hela den tiden man får... Jag gick efter 1 timme och 20 min, och 10 sidor avklarade. Kändes rätt bra, faktiskt. Så länge jag får VG är jag nöjd! Många skulle nog påstå att jag borde få MVG för att jag varit i USA ett år - men mitt snitt påverkas inte alls av mitt betyg i vare sig Eng C eller Ma C (pga att jag läser 2750 poäng), så då gör det inget om jag får G eller VG. Imorgon återstår det de andra två delarna.. Muntliga presentationen (om Friskis & Svettis, nej jag är inte besatt av gymmet!?) och Cambridge provet. Har inte övat, men jag klarar det nog ändå, får jag hoppas! Ska tro på mig själv, det lönar sig i längden!

Nu fick jag sms från R i Los Angeles, han ska ringa. Uppdaterar klart efteråt! Hörs då.



Varför tar han alltid så lång tid på sig att ringa? Eller är jag bara ivrig över att få gå och lägga mig?

Haha, jag kommer uppdatera imorgon istället, orkar inte ha datorn igång mer.. Är svinigt trött!
Sov så gott & ha en underbar start på er fredag.

S

Begravning

Älskade mormor, nu är allting klart! Du får vila i frid (och i fred), och våra minnen av dig finns alltid kvar.

Begravningen hölls idag, jobbigare än vad jag trott. Jag brukar inte gråta, men så fort klockorna börja ringa brast det. Jag grät inte för det faktum att mormor gått bort, utan för hur orättvist livet är. Mormor fick inte njuta av sina sista år, hon blev sjuk 1999. Hon fick inte vara med om alla sina barnbarns barndomar, utan fick vara med upptill 10års åldern, därefter fick hon inte njuta på det sättet hon ville. Hon försökte vara tapper, och hon var den starkaste människa jag någonsin träffat - utan tvekan. Och hon var inte det minsta självisk. Jag skulle kunna tycka att är man så sjuk som hon var, så måste man tänka lite mer på sig själv, sätta sina behov i första hand, för att må bra. Men inte min mormor.

Men det kom som sagt till en gräns då hon inte orkade längre. Och jag stödjer hennes beslut. Så även ifall en stor del av mig var glad över att allt är slut, så blev jag bara arg. Varför är man själv som man är? Att man inte mår bra till fullt ut, för de mindre viktiga sakerna i livet. Jag kräver inte någon uppmärksamhet för det, för vem vill bli uppmärksam för att man mår dåligt? Det är jag själv som inte tillåtit mig själv att må så bra som jag vill.... Men nu! Jag måste vända det, lära mig att uppskatta allt här i livet, för man vet inte hur länge det varar! Och varför inte njuta då? På alla sätt och vis. Resa ska jag göra, skratta, dansa och bara njuta. Inte på samma sätt som förut, då njutning var att kanske äta en stor godispåse. För, det varar bara för stunden... Och med träningen... försöka ta hand om mig själv lite bättre. Jag tror inte min kropp mår som jag vill att den ska må efter träning varje dag. Kroppen får ju inte vila. Nej, jag ska lära mig att ta hand om mig! Nu, inte om ett år. Inte om en månad. Idag! Nya mål, varje dag. Jag kommer misslyckas på många sätt, men det får man göra - så länge man når dit man vill.. Det blir ett tidigt nyårslöfte. Jag gör det delvis för min mormor, men mest för mig själv. Annars vet jag att jag inte kommer klara det. En viktig sak är skolan, jag kan inte hålla på att stressa upp mig som jag gjort nu. Det går inte. Jag går isönder. Nej, jag ska bygga upp mig igen.

Nu ska jag försöka få något mysigt gjort. Kanske kolla lite tv? Kolla resor? Något i alla fall, matten ska jag börja ta itu med i helgen (när kommer jag ha tid då?)

Ha en alldeles underbar kväll,

S

Tisdag 18 november

Godmorgon!

Snabbt inlägg, för nu ska jag in till gymmet och träna sönder mig. Lockande?! Ohyes. Haha, kanske inte träna sönder mig, men ska verkligen ge allt. Känner att jag behöver det. Ta ut mig helt och hållet. Kanske tar ett core pass, sen tränar kondition på gymmet sen, vem vet?!
Hörs när jag är hemma igen.

Ha en underbart bra start på dagen!

S

Tom på ord.

Hej,

har inte varit så mycket skrivande de sista två dagarna. Känner helt enkelt inte för det. Humöret går upp och ner. Känner att jag påverkas så mycket just nu, av allt som förväntas av mig (de största förväntningarna kommer från mig själv!). Jag vill bara kunna njuta, slippa tänka så mycket och bara leva. Just idag har det inte riktigt gått. Och tyvärr ger jag med mig. Jag gör inte vad jag längst inne känner att jag borde, utan jag ger med mig på det säkra. Inte det smartaste, det är jag fullkomligt med på - men ibland kan jag bara inte hjälpa mina tankar. Det har ett ursprung i något djupare.
Varför skulle det hända mig? Varför? Jag är starkare än så här, det vet jag om! Ge mig ett fritt liv, fri från det hela. Det var bra, och det kommer bli bättre.


Snart ska jag sova. Behöver plugga, men kan inte. Känner inte för det. Det enda jag har känt för idag var att springa, springa & springa. Behöver kanske en avkopplande helg? Göra saker bara för mig själv, stilla min oro i kroppen.

Nåja, ta hand om er.


S


Lite småtrött sisådär

Goddagens!

Nu är jag så där lagom trött och matt i kroppen - känns underbart skönt, faktiskt! Kom hem från träningen för typ 15 min sen, och har tagit en snabb dusch och sitter nu och äter två mackor (ena med makrill - me love!) och dricker lite pärondryck light från ICA, underbart god! Dagens träning gjorde mig på superhumör, känner jag. Tur jag bestämde mig för att åka iväg! Blev dock inte så hård träning, men den gav mig endorfiner i alla fall - så jag klagar inte! Och mat smakar alltid bäst efter man har tränat, så sitter ju här och känner mig som en prinsessa nu =) På vägen hem från träningen kände jag ett stort sug för en "träningsbar", sån med inget socker, men med choklad runtom, vilken som helst, men ångrade mig. Jag har börjat igen att lägga pengar på så onödiga saker. Och ikväll blir det sushi, så då går det ju åt lite pengar där med. Blir mycket pengar i längden, speciellt när man har en bil att betala för, haha. Det är som ett husdjur, som äter som en elefant! Men sushin kommer vara värd vartenda öre. Hade varit enormt gott med Ben & Jerry's till efterrätt. Men nej, jag ska klara mig utan sånt! Jag ska.

Jag ska iväg om ca 30min, hämta upp C och bege oss in mot stan. Vi har bestämt oss för att köpa med sushin hem och sen efteråt färga mitt hår.. En lite mörkare nyans bara, ingen större skillnad, tror jag i alla fall! Sen efter det ville C se Madagaskar, haha. Så, så kommer jag spendera min lördagskväll. Inte helt fel! Speciellt inte eftersom jag var uppe till 5-halv 6 inatt, och imorgon bitti ska jag upp 8.00, för jag börjar jobb kl 9.00 i Malmö.

Förresten, idag har jag fått reda på en del roliga saker =)
1. R i USA frågade mig om jag ville följa med honom till Mexiko i juli. Ja tack! hihi.
2. Molly, en vän från USA, vill komma tillsammans med Abbie till min student i juni. Helt underbart!



Lovielovies. Molly & Abbie. Haha, ser ju enormt amerikanska ut på bilden, med footballtröjor och allt! Älskade vänner


Nåja. Nu ska jag inte sitta här mer, ska snart iväg så får göra mig lite iordning och sådär. Fick nyss ett sms av C om att åka lite tidigare, så det blir bara att slänga ihop lite grejer jag ska ha med mig och köra dit. Vi hörs ikväll/inatt tror jag! Ha en mysig kväll.

Gårdagens utgång

Godmorgon

Igår blev det sent, jag var inte i säng förrän strax efter 5. Jättekonstig kväll, får jag påstå. Först tog det C & J ungefär 1 timme (fram till 22 typ) att göra sig iordning, och sen litegrann fix efter det, och vi skulle ta bussen kl 23. Så det blev en snabb förfest innan vi skulle åka in mot stan. När vi väl kom in till stan begav vi oss till Lilla torg lite snabbt, för att sedan gå till Buddha. Vi var allt lite tidiga, men det var kul ändå. Dansade som aldrig förr, underbart härligt. Det var så länge sedan jag var ute sist. Men sen vid 02 började C & J bråka, och det slutade med att J stack. Så kvar var vi & A, och de ville ha falafel, så vi gick mot Falafel Nr1 eller något. C bad om den största falafelen de någonsin gjort, och det fick hon allt. Sen blev vi hämtade av Kristofer (någon vi träffat ute tidigare) och åkte med dit....och satt i hans hus, hahahah. Galet. Så vi bad om att få bli skjutsade hem. Konstig kväll, som förmodligen blir roligare nästa helg.

Nu idag mår jag bara bra, förutom lite för lite sömn, men det klarar jag ändå. Så jag tänkte ta mig till gymmet även fast jag igår sa till mig själv att jag inte skulle det. Men igår blev det bara ett par glas vin och då skadar det ju inte =) Ska bli skönt. Och så laddar jag då upp till myskvällen ikväll också. Dock utan godis, tror jag. Försöker ju hålla mig borta från det. Men sushi blir det =) Första gången jag äter "svensk" sushi, hihi.


Nu ska jag plugga lite, innan jag beger mig in mot stan.

Ha en underbar lördag.

S

Stolt

Nu så, jag har kommit ännu längre. Jag har succesivt bearbetat allt som ska göras till engelska C avtentninen, och jag har kommit långt. Att jag läst ut boken gjorde att det släppte så mycket som tyngt ner mig. Nu har jag:
 - Läst ut boken
 - Skrivit klart min krönika om yoga (tänkte lägga upp den sen), och skickat den till C, hon ska läsa igenom den!
 - Gjort klart vad jag ska säga på min presentation om Friskis & Svettis, nu återstår det bara att göra min Powerpoint, vilket tar kanske 30 min, sen göra mina talkort.

Min presentation ska vara i 20min, så jag kommer verkligen ha mycket att säga. Men jag har skrivit ihop 5 datorskrivna sidor med vad jag ska säga, så jag hoppas att det ska räcka. Annars får jag bara prata sakta, haha. Inte mer med det ;)
Nu har jag mest matten som oroar mig. Har inte kommit så långt som jag borde. Men, jag ska ta det lugnt. Jag tror jag klarar VG ändå, MVG har jag redan gett upp. C kommer få spendera en hel del timmar med mig, sen löser det sig! Åh, jag blev på ett enormt bra humör nu, och jag vet att jag bara har roliga saker att se framemot nu. I alla fall idag. Sen helgen kommer jag plugga en del till.. Men det tar jag då =)
Jag ska snart iväg till Rebecca tänkte jag, och ge henne min present jag har till henne! Hoppas hon blir glad, vilket jag tror hon blir!  Annars.... haha.

Tänkte bjuda på lite bilder, om lite allt möjligt =)

 Kräftskiva (tillsammans med bl.a. folk från Wallmans) med utgång i augusti, hamnade på Gloria's och där sjöngs självklart kareoke! Min favoritgrej, är så otroligt roligt!



 Jag saknar kära Amanda. Träffas aldrig nuförtiden. Visst, hon är i Australien, men inte när hon är hemma heller. Blir så svårt, hon har sitt, jag har mitt. Men när hon väl kommer hem så, då ska jag göra vad jag kan för att återta vår vänskap som den var förut.



 Helt enkelt, jag saknar dig!



 Ge mig Los Angeles - behöver jag säga mer?


 
Aja, här var lite bilder i alla fall. Nu tänkte jag göra något vettigare och klä på mig lite, som möjligtvis bara blir träningskläder, och sen bege mig till Rebecca! En av dagens höjdpunkter.

S

Pride & prejudice

ÄNTLIGEN ÄR JAG KLAR MED MIN BOK!!!! Jag är inte alls bra på att läsa, så att ta mig igenom en bok på 262 sidor, på engelska, tar mig en himla tid. Men nu är jag äntligen klar! Har skrivit massor av anteckningar med citat och liknande till, som jag har kvar att skriva rent, men det kommer jag göra imorgon, när jag är lagom trött efter en enormt rolig (förhoppningsvis!) utekväll. Boken är helt okej, rätt så långdryg, men tycker man om att läsa, så är den säkert bra. 

                                                 

   Fin kärlekshistoria & man får många funderingar!



Nu återstår det även att se filmen ännu en gång. Så att jag kan allting till dagen då jag ska skriva analysen i skolan. Jag såg filmen innan jag började läsa boken minus de sista 10 minuterna, men nu ska jag se hela, och verkligen vara koncentrerad! Det låter säkerligen en aning töntigt, men jag blir verkligen stolt över mig själv över att ha läst ut boken. Lite smått imponerad sisådär =)

Innan jag åker iväg till Rebecca ska jag skriva lite på min presentation till engelskan, och sen kolla igenom matten lite. Sen så är jag redo för en liten handling med min kära vän.
Vi hörs sen,

S

Fredag 14 november

Godmorgon!

Sista dagen av veckodagarna nu, men helg för mig! Har ju ingen skola på fredagar, så det är så skönt att kunna sova ut lite. Vaknade (av mig själv) först vid 9, men lyckades sova en halvtimme till. Härligt!
Nu har jag precis avnjutit en frukost bestående av ett stekt ägg (bara äggvitan) och stekt svamp till det. Och sen två mackor och ett skivat päron. Perfekt start på dagen! Nu kommer jag orka plugga några timmar, sen åka till Rebecca. Vädret är ju jättetrist idag, blir så påverkad av vädret.. Och detta är ju ingen hit direkt. Ska bli skönt att bara vara inomhus idag. Jag längtar dock redan nu till träningen i eftermiddag, ska bli så skönt. Har lite träningsvärk i gumpen dock, men den tränar jag bort sen ;D

Nej, nu får jag allt sätta igång, tycker jag. Annars vet jag att jag inte kommer få något gjort.
Ha en bra dag,

S

Torsdag, som alltid känns som fredag

Hallåja =)

Har inte varit hemma speciellt mycket idag, så har inte blivit mycket skrivande heller. Rättare sagt ingenting förrän nu.
Jag har gått i skolan i två timmar, hade först svenska, där jag fick reda på att vi har sista obligatoriska närvaron nästa vecka, sedan sovmorgon på torsdagar. Vi ska nämligen göra ett reportage som innebär massa arbete på egen tid. Sen efter det hade vi psykologi, där jag frågade min lärare hur vi ska göra med det jag gjort i USA, läste psykologi där i ett halvår, varje dag. Så han berättade för mig att jag slipper sista tiden nu, och får det betyg jag fick i USA, vilket var A/MVG - jag är helnöjd! Så, det blir ännu längre sovmorgon, rättare sagt till 13.50. Kommer jag få på den mattelektionen där? Haha, nej! Så blir ju i princip ledig på torsdagar, men kommer givetvis gå på några mattelektioner. Sen så blir det även sovmorgon till 10.25 på onsdagar, då jag egentligen har psykologi på morgonen där med. Åh, det gjorde min dag.

Jag åkte bara hem efter skolan, och läste lite. Sen gick jag ut och promenerade med stopp på Matöppet. Härligt! Sen hem och åt lite, och sen iväg till Coop, för att spel & kiosk träna.
Och det sista avklarat för dagen var bio, och Saw V, underbara filmserie! Bra, enligt mig. Och det kommer flera. Nice.

Imorgon är tanken att jag ska träna mycket, hinna träffa Rebecca (älskade vän, som jag saknar dig!) och även plugga. Sen utgång på kvällen, vilket jag längtar enormt till. Var länge sedan. Jag har bestämt mig för att ha galet kul.
Nu är jag jättetrött, somnar snart. Bäst att släcka mitt ljus bredvid sängen, innan det är försent, haha.
Hörs imorgon & sov gott,

S


Trötter

Godkväll..

Ikväll kan jag verkligen säga att jag är trött. Har gjort mycket idag. Började dagen med att ta bussen till gymmet, för ca 80min långt konditionspass.. Sen dusch, och iväg till skolan. Väl där hade jag två lektioner & lunch (vilket idag bara blev mackor & frukt, var äcklig soppa i skolan). Peter ringde mig på naturlektionen och sa att han var i stan och jag kunde åka med hem. Inte helt fel! Så jag slapp ta bussen + att vi åkte inom och handlade lite.
Var hemma vid 14.30. Då ringde Christin och frågade om jag ville boxas.. Har inte kunnat på länge, och kände att varför inte?! Jag kan inte fortsätta plugga så mycket som jag har gjort ändå, det går inte i längden, så jag sa ja. Hann dock med att laga stekt ägg, lök & svamp och läsa ca 30 sidor i min bok, sen mat igen för att ladda upp. Känner att jag inte äter tillräckligt mycket nu (?) vilket inte är så bra ju. Inte med tanke på att jag tränat 3 timmar idag, då boxningen ikväll var 1,5 timmar lång. Men dock härligt pass! Så det var inte helt fel med lite boxning. Länge sedan! Och det gjorde även att jag inte "behöver" åka till gymmet imorgon, som jag hade tänkt. Så imorgon efter mina två lektioner i skolan ska jag bara hem. Förresten, R från LA pratade jag lite med idag också.. Han tyckte om mitt lilla forskningsarbete jag gjort om Sverige och vårt ekonomisystem. Nice nice.

Min morgondag ser ut som följande:
- Sova lite längre än vanligt, till 7.10 =) Sen äta frukost och ta bussen till skolan
- Svenska C, sen Psykologi A & antagligen lite lunch
- Ta bussen hem, så att jag är hemma vid 13
- Plugga lite, kanske ut och gå en lång runda
- Sen jobb på Coop imorgon, Spel & Kiosk träna. Ska bli spännande
- Och sist, men absolut roligast, träffa Cornelia för att gå på bio. Wiiihooo! Länge sedan jag träffade henne, och sen att vi ska se Saw V gör absolut inte saken sämre.

Nu ska jag läsa lite i Pride and prejudice och leta lite SJ biljetter, sen sova. Det behövs.
Sov gott,

S


Godmorgon

Jättesnabb uppdatering nu, har inte mycket tid... bussen går om 30 min, och jag har inte ätit eller något.
Fick ett sms nu när jag vaknade av hon jag intervjuade med ingen intervju idag!!!! Jag är ledig.. Åh, morgonen kunde inte börjat bättre. Har ju skola, men vad gör det? Så nu ska jag snart in och träna länge & skönt, sen skolan i ca 3 timmar, sen hem och plugga. Men, jag har typ 2 timmar tillgodo, som jag ska försöka göra något härligt av. Får se hur det blir med det!

Ha en underbar dag alla,

S

Ännu en kväll

Godkväll,

ännu en dag har gått förbi. Dagarna går så enormt fort och innebär desto mindre roliga saker. Idag har bara varit jobb x2 och plugg. Imorgon kanske blir bättre? Nope, inte vad jag känner idag i alla fall. Imorgon kommer jag iförsig hinna träna, vilket kommer bli riktigt nice. Längtar efter att bara få svettas, ordentligt. Har bestämt mig för att träna 90 min imorgon. Så härligt. Efteråt kommer jag förhoppningsvis vara helt slut i kroppen, och då ska jag till skolan för Naturkunskap B, sen lunch och sen Matte C. Sen hem igen, för att läsa lite i Pride & prejudice. Sen till Lund för EF intervju. Tur det bara är en imorgon, så jag hinner hem för ännu lite plugg. You gotta love school, right!? Hade det inte varit för skolan, så hade mina jobb bara varit nice. Eller nej, inte mattant som jag var idag. Blä på det. Det är inte ens värt pengarna. Jag sitter hellre hemma och kollar film och känner mig lite smått värdelös, haha. Nej, jag får sluta vara så positiv, eller hur? ;)

Jag skulle nyss boka min tågresa till L, men självklart finns inte biljetterna kvar :( Åh, blir galen på sånt. Skulle busat till det lite & bokat i eftermiddags. Men vågade inte utan att ha hört med den lilla fisen. Men, ses ska vi!!!!

Jag börjar bli lite orolig om Los Angeles. Han har inte svarat på mitt mejl jag skickade i typ fredags. Hm... Min chef på Matöppet har fått mig att bli rädd för att han bara ska ångra sig, och hitta någon annan som kan komma dit. Usch, den tanken vill jag inte ska bli sann. Jag vill så gärna, jag behöver helt enkelt mitt/mina år där. Det är vad som kommer ta mig igenom detta halvåret. Jag vill inte vara här hemma längre. Jag har tröttnat på vädret, underhållningen & allmänt Sverige. Det har nog mycket med skolan också att göra, men ja... den slutar ju hur jag än gör i juni. Åh, ge mig LA! Värme, glädje och trevligt folk. Ge mig nya kunskaper som inte innebär att läsa i en bok, ge mig något kul att vakna upptill varje morgon.  Jag tvivlar inte alls på att jag är en vädermänniska, så att säga. Jag blir deppig när hösten kommer, jag blir enormt glad av varmt & skönt väder.

 Snälla snälla snälla, bara ge mig!!!!



Nej, varför har jag spenderat 20min här nu? Jo, för att skriva av mig. Men var blev min läsning av? Jag ska upp klockan 6 imorgon bitti, som vanligt. Jag behöver nog börja läsa nu, så jag kan sova om en timmes tid. Det behöver jag!

Godnatt,

S

Veckans andra morgon

Godmorgon!
Jag som hade tänkt gå ut och gå/jogga imorse. Men usch, vilket väder. Så det fick bli att läsa 2 kapitel i min bok istället, för klockan 6 ringer klockan, vad jag än ska göra! Känns rätt skönt att få läst lite, så slipper jag göra så mycket sen efter jobb. Jag har fortfarande några kapitel kvar att läsa idag, men jag kan koncentrera mig mer på annat, som engelska presentationen & matten. Roligare!? Njae.

Nu ska jag i alla fall gå upp, äta lite frukost och sen göra mig iordning för jobb. Har inte mycket skrivlust, tyvärr. Dels för att jag är så stressad i denna period, men även för att vädret är så tråkigt. Det gör mig deprimerad.

S

Slutkörd

Godkväll på er!

Har inte varit den bästa dagen idag. Jag har tänkt mycket... På hur jag egentligen mår, hur jag egentligen känner inför alla mina jobbtimmar och pluggtimmar. Jag vet att jag egentligen inte har all anledning att klaga, jag har en massa jobb, jag har ett bra liv osv. Jag vet det, jag är fullt medveten om det. Men ibland är det något i kroppen som säger till. Som säger stopp! Och idag har jag börjat känna så igen. För det var inte länge sedan sist, men nu känner jag av det igen. Jag har satt mig i en sits som jag kommer få lida mig igenom, känns det som. Det låter hemskt, men så känner jag just nu. Denna veckan jobbar jag varje dag, utom fredag. Sen har jag jobb på söndag också. Utöver det är det engelskan och matten. Det tar kål på mig, rent ut sagt. Jag spenderar timmar efter timmar, men kommer ingen vart. Jag skriver uppsats, räknar tal, men blir jag smartare för det?

Jag är rädd för tid. Tid då jag kan tänka. Usch, det passar inte in i mitt liv just nu.

Godnatt,

S

Måndag 10 november

Godmorgon!
En ny vecka, nya tag. Kommer bli massor av plugg, men det kanske bara blir denna veckan? Nästa kanske blir lugn? Så får jag i alla fall tänka =)

Har redan varit ute och sprungit i 30 min, duschat & ätit frukost. Två goda mackor, en med makrill, den andra med skinka & en god apelsin till det. Apelsin kan vara så underbart gott, när man är sugen på det, inte sant?
Nu sitter jag här med min tandborste och borstar mina tänder. Är inte jätteduktig på det, glömmer det lätt.. Lite allmänbildning där för er ;)
Nu ska jag bara ta på mig strumpor, skor och jacka och ta mina väskor och åka och hämta C för att åka till skolan. Sen gymmet =) Som jag längtat! Det var ca 2 veckor sen jag var där sist. Eller nej, vänta nu.. Närmre tre ju! Åkte till LA för lite mer än 2 veckor sen, och dagarna innan då tror jag inte att jag var där. Ojdå, nog mitt längsta uppehåll på länge. Men idag sätter jag igång igen i alla fall! Och det ska bli så härligt så.

Vi hörs ikväll, tror jag. Ska jobba efter skolan, så är nog inte hemma förrän vid 19.20 eller så. IIIIiiisssh, lång dag!
Ha en underbar måndag.

S

Söndagskväll

Sista timmarna på veckan nu. Galet vad en vecka går snabbt. För 7 dagar sen skulle jag snart gå på flyget från L.A. Älskade Los Angeles!! Jag vill dit nununu... Inte om 7 månader. Självklart vill jag dit då med, men hade inte skadat om det var juni snart =) Ge mig studenten, ge mig sommar, ge mig LA!! Är bara rädd nu för att han ska ångra sig helt plötsligt, intervjua någon han tycker verkar bättre för positionen. Ska inte tänka mer på det, ger mig ingenting förutom oro.

Fars dag idag, ja. Gav min låtsaspappa ett "presentkort" på att han & jag ska göra något tillsammans, vad som helst, och jag betalar. Så länge han inte gör något alltför dyrt så ;D Man vet ju aldrig vad han kan tänka sig välja, haha. Nej, men så länge det är något han tycker är kul, så får det kosta vad det kosta vill, right?!
I eftermiddags begav jag mig, efter en regnig och lite småjobbig promenad i skogen med M, till kyrkogården för att tända att ljus på min pappas grav. Men, där är redan tre ljus tända :O När fick pappa två andra barn, tänkte jag?! Inte kul att man inte får tända ett ljus till sin pappa (när jag är enda barnet) på fars dag. Visst, det handlar inte om ett ljus man tänder, utan tanken på honom, men hade ändå känts skönt om man fått tända ett.
Ikväll, efter jag jobbat ett par gaaaalna timmar med C, så hade vi god middag, varav en gratäng med pasta och kassler.. Sen en timme senare eller så, så hade vi tårta som min syster R gjort. Rätt så god, men innehöll grädde, vilket jag inte tycker om. Men det går ju att plocka bort! Var dock inte sugen på att äta något onyttigt, men nu blev det så. Har blivit så duktig med att hålla mig borta från sötsaker och så. Åt iförsig lite idag, men inte mycket. Känns bra!

Imorgon börjar även min träning på allvar igen.
- Ska upp 06.00 för att ge mig ut på en löprunda här i byn, ska försöka vara ute i 45 min, blandat gång och löpning, om det behövs. Men innan rundan - en ProViva shot! Mums, och bra för magen.
- Efter min runda, ska jag bara hem och duscha, och äta något litet, sen köra till skolan.
- Ha en lektion, sen åka till gymmet för ett lite längre, svettigt pass, hade jag tänkt mig.
- Sen tillbaka till skolan, äta lite, sen ha en lektion.
- Hem och sen direkt iväg till jobb, som börjar kl 16.
- Hemma igen vid 19, då ska jag väl äta något sen plugga hela kvällen!

Spännande måndag, inte sant? Nejnej, men så är det ibland!
Nu ska jag läsa (plugg igen!) och sen försöka sova, hade jag tänkt. Bjuder på en bild från igår.





Sov gott, för det ska jag försöka göra i alla fall.

S

Söndag morgon, fars dag

Godmorgon. Eller godmiddag kanske? Haha.
Sov alldeles för länge idag, ville vakna tidigt och ha mycket tid på mig att plugga. Nu kommer det inte bli mer än 3-4 timmar, vilket inte är tillräckligt. Attans!!
Att det ska krävas så mycket av en. Blir för mycket. All min lediga tid nu denna veckan har gått åt att plugga, tyvärr. Inte mycket kul som händer. Jag har ju t.o.m. varit sjuk. Nåja, sista året. Ska inte klaga för mycket!
Fick lite bilder idag på min mejl.. Här är ett par smakprov;













Som jag varnade er igårkväll. De är lite halvnakna. Men jag är nöjd med bilderna i alla fall. Fotografen Niklas är verkligen jätteduktig. En enkel fotografering, som inte tog mycket tid alls, gjorde mig knappt iordning, så de är rätt så naturliga också!

Sen vill jag bjuda på lite roligheter vi sysslade med efteråt. Min idé, så fick höra att det bästa som kunde ske vore nog att jag fick hjälp. Haha. Kul hade vi i alla fall;









Hade några fina närbilder också, men de kan jag bjuda på senare ;)
Jag vet inte, jag tycker de sista bilderna var lite charmiga, haha! Kul var det i alla fall.

Usch, nu består dagen mest av tråkigheter. Eller jag ska inte säga tråkigheter, ska försöka vara positiv. Mest plugg blir det... Men ska på en skogspromenad också, för att rensa tankarna för att sedan starta upp på nytt igen till plugget. Sen jobba 17-19, men ska vara ensam med C, då chefen ska ha kalas eller något, så det ska bli skönt i alla fall. Hade behövt tiden till att plugga, men vad ska man göra!? NEJ - nu måste jag verkligen sätta igång!

Jag berättar lite mer om Fars dag senare idag.
Ta hand om er!


S

Lördag

Godnatt, antar jag. Man kan kanske inte börja ett inlägg så? Låter lite annorlunda, eftersom man oftast avslutar det så.
Idag har varit en enormt lång dag, har inte varit hemma mer än sammanlagt 2 timmar snart. Gick upp 6.20 på en lördag... Inte nice! För att åka till min Coop kassa utbildning. Var faktiskt inte alls farligt, kommer ha många roliga arbetskollegor.
Sen direkt därifrån till Limhamn för att fotograferas. Alltid lika skoj! Någon bild kommer jag nog lägga upp.. De är dock i underkläder, lite halvnaket, vilket kanske inte känns så passande att slänga upp sisådär egentligen, men det hör ju till vad jag gör, så ett smakprov kan ni få se =) När jag fått bilderna i mindre upplösning!

Efter fotograferingen, så körde jag hem och hämtade upp mamma. Vi åkte upp till mormor. Fick se min egen mormor död. Usch, det var jobbigare än jag trott. Hon låg där så fridfullt. För äntligen hade hon fått lite frid! Efter så många år. Hon skrev i ett "dödsbrev" till oss att äntligen har hon kommit ifrån det hemska livet hon levt. Inget liv att leva. Och jag förstår henne - fullt ut! Återigen, älskade mormor!

Kom inte hem förrän vid typ 21, och begav mig till C. Känns inte så roligt att sitta hemma, då finns det för mycket tid till att tänka, tyvärr. Hade behövt plugga, men vet med mig att jag ändå inte fått något gjort, mår inte tillräckligt bra psykiskt, men så är det ibland. Nästa vecka kommer jag ändå inte ha någon egentid, kommer ägnas åt plugg. Tentar av engelskan om lite mer än 1 vecka. IIiiiisshh. Ska förhoppningsvis gå bra!

Ska sova nu. Hörs imorgon & igen - godnatt.

S

Älskade mormor

Jaha.... nu kom dagen! Mormor gick bort vid halv tre, kvart i tre idag. Morfar ringde mig halv fem, och frågade om mamma var hemma. Inte var hon det, så jag sa att hon kommer hem närsomhelst. Han bad mig säga åt henne att ringa hem till mormor (där han var) för att prata med morfar. Sen sa han hejdå. Inte mycket till samtal, och jag visste att något var fel. Jag kände på mig att mormor hade dött. Jag visste att han inte ville berätta det för mig först, utan för mamma. När hon kom hem ville jag att hon skulle ringa direkt, men "hon skulle bara...". När hon väl ringt, kom hon in igen från uterummet och bad mig & Peter komma. Och ja, precis som jag hade anat, så var det tyvärr så att mormor gått bort. Hon hanterar det oväntat bra. Mamma har förstått att den dagen måste komma, för mormors bästa. Älskade mormor. Hon har kämpat så igenom hennes liv. Hon blev ju sjuk för så länge sedan, nu äntligen slipper hon allt. Nu får hon frid.
Usch, bara tanken av att det kommer bli begravning gör mig rädd. Jag gillar verkligen inte begravningar. Och det värsta är att jag inte gråter, för det mesta. Det känns precis som om folk tror att jag är kall. Det är inte det, jag bara sörjer på insidan. Tyvärr är det så. Men, bara för att jag inte gråter betyder inte det att jag inte älskade min mormor. Hon var en kämpe, någon att se upp till.

Mormor, jag önskar dig all lycka, vart du än kommit. Jag vill inte spekulera vart, för döden är det som skrämmer mig mest. Jag vet att hon har det bättre än vad hon haft de senaste åren i alla fall.
Unga människor, och ja - alla människor. Lova mig, börja aldrig röka!



Nu är det snart mat. Lagom hungrig efter att ha hjälpt till en hel del i köket. Fylld fläskfilé (med kantarell cremé bonjour) och hasselbackspotatis till det. Ibland önskar jag att jag var en bra fotograf som kan ta bilder på allt gott. Men det ser ändå inte frestande ut på mina bilder. So, sorry mates.

Vi hörs innan läggdags,

S

Halva dagen har gått...

Hallåja!

Nyss hemkommen från en liten shopping tur med Peter. Inte helt fel! Kände först inte för det, men han var uttråkad, så jag hängde på. Eller ja, jag hade inte mycket till val. Han har brutit nyckelbenet, så kan inte köra ordentligt, så han behövde ha mig där ifall jag skulle ta över. Inhandlades inte mycket roligt, men mat och så. Haha. Inte för att jag kan äta allt jag vill, pga min mage. Men ändå. På Burlöv Center delade de ut den nya Äntligen Sub, med Philadelphia ost i. Mums. Fast fick kramp i magen efteråt =( Jag & Peter fick två var, haha. Inte helt fel!
Sen kollade jag lite på mobiler också, ååhhh vad jag vill ha denna

 För min del är denna alldeles perfekt. Både touchscreen och knappar. Inte helt fel! Men, jag känner inte för att lägga ut en massa pengar på en ny mobil. Måste ju köpa den kontant, eftersom jag inte stannar i landet alltför länge till. Kanske kan bli min egen julklapp till mig själv?!



På tal om julklappar... Jag har sagt till mina föräldrar att jag inte vill ha några julklappar i år. Känner att jag vill verkligen inte att julen ska fortsätta handla om materiella saker. Jag älskar ju julen innerligt. Det är det bästa jag vet. Det enda jag kan önska mig är en underbar jul, inte underbara julklappar. Nej, ändring på det i år! Eller ja, förra året i USA fick jag heller inga, vi kom på det för sent, men vad gör det?! Jag var precis lika lycklig för det. Och i år får jag ju spendera julen med min familj. Vet inte hur det kommer bli i framtiden sen.

En annan rolig sak.. Läste precis på vårt intranät att snart är det "bara" 200 dagar kvar till studenten, och det ska tydligen firas med utgång och så med skolan. Inte helt fel! Så kul så. Fick även ett sms att studentmössbeställningen ska betalas snart. IIiiissh, mindre kul med betalning. Jag & C, som går i min klass, vi gick all out för detta. Beställde det man kunde, och med massa fina saker. Som jag längtar efter studenten. Och tanken av att Abbie kommer vara här också, gör ju inte saken mindre skoj! =)

Nu måste jag snart fortsätta plugga. Bör ta något litet att äta först dock. Sen ikväll väntar mys med familjen. Hela familjen, då Rebecca & Douglas kommer hit =) Ska även be Rebecca färga mitt hår inför imorgon, då jag ska fotas. Kommer förhoppningsvis bli så, så man inte behöver skämmas över den fina utväxten ;) Haha, nej så farligt är det nog inte, men det finns alltid rum för förbättring, och jag har ju färgen hemma!

Vi hörs ikväll!
Jag hoppas ni har en alldeles underbar fredag.

S

Tidiga morgonar

Herregud, så trött jag är på att vakna så här tidigt! Godmorgon, förresten.
Usch, vaknar klockan 6 varje morgon.. Jag som är ledig idag. Jag kommer få mycket tid att spendera på ett eller ett annat sätt. Har en del att plugga, men inte kul ändå. Och nu skriker magen efter något. Ska ta mig en av mina små yoghurt shotar, och sen faktiskt bege mig ut på en morgonpromenad. Känns som att det behövs. Har inte rört mig sen i lördags. Längsta stoppet på läääänge.

Hörs sen,

S


Kvällen

Jaha, ännu en dag har gått förbi. Ingen dålig dag. Helt okej faktiskt. Börjar må lite bättre, inte fullt bra, men det börjar närma sig.
Jobb idag var inte speciellt roligt, frös jätte mycket, då där inte är någon värme på!! Mina fingrar var vita, skrämmande värre, haha. Men när jobb var över körde jag hem och började skriva lite på mitt arbete till R. Mer intressant för var dag ju! Har än så länge skrivit 3 datorskrivna sidor, men det kommer flera. Tippar på att det kommer bli ca 5-6 sidor. Men jag får se =) Emailade lite med honom idag, och sa att jag har kommit en bit på projektet, så han hålls uppdaterad!
Skulle hinna plugga mer matte och engelska idag, trodde jag. Speciellt engelska. Det behövs. Har mina prov och analys om mindre än 2 veckor, och jag är halvvägs i min bok. Läsläsläsläsläs Sarah! Det är viktigt. Men usch, så tråkigt det är.

Och förresten, en rolig nyhet. Min kompis från USA, Abbie, kommer till min student. Jag kan inte vänta, I'm so excited! Hon kommer förmodligen den 4e juni, och stannar till den 16e, dagen efter min födelsedag =) Älskade Abbie!!!

Nu ska jag vänta på en uppdatering från C, och samtidigt läsa engelska. Sen soooova! Ska bli så skönt så.

Godnatt,

S

Lite bilder från LA

Godeftermiddag!

Allt bra? Här är det bättre. Magen klyddar fortfarande, men inte så farligt som igår. Ringde vårdcentralen påväg till skolan, och de hade ingen tid med sa åt mig att äta lätta saker, inget stekt, och att dricka lite ProViva och så. För mycket socker i, sa hon.. Vilket kan lösa upp magen, eller något. Kommer inte riktigt ihåg, men det var inte bra att dricka för mycket i alla fall.
Sen begav jag mig till skolan för två lektioner, sen hemåt, trodde jag. Men, jag stannade för att tanka. Tacka vet jag Jet, där jag kan använda mitt Visa Electron kort =) Och där träffade jag J, min första kärlek. Enormt härlig kille, utan tvekan! Han hade med sig sin flickväns hund. Åh, enormt söt! Bara 13 veckor gammal. Sen åkte vi till Jägersro Center för att kolla på Fars dag presenter. Hittade ingenting =( Inte bra! Sen så fick jag ett samtal av en fotograf som fotograferat mig innan, och han ville fota mig på lördag. Javisst! Så skulle det vara för hans hemsida, för att tjejer har gjort förfrågan om att fotas som "modell för en dag". Så han ville använda mig på en bild på hemsidan med text om att man kan fotas. I underkläder... Vet inte riktigt hur jag känner för det, men det är bara en kul grej! Fick ju ett underklädesset för det, så jag ska inte klaga. Brukar bli jättefina bilder med honom också! Så, efter jobb på lördag ska jag dit. Trevligt, trevligt.
Sen efteråt åkte jag bara hem och pluggade matte. Får inte riktigt rätt på det, tyvärr. Får be C om en privat lektion (till!). Logaritmer, inte riktigt min grej haha.

Nu kommer lite bilder från min resa. Enjoy!

 

Utanför hotellet. Tror det var första dagen. Underbart!



 

Min absolut favorit Coke. Inte för att där är vitaminer, men smaken är desto godare än vanlig Diet Coke.





Inte den bästa bilden, men här är utsikten på kvällen från mitt hotellrum. Synd att jag inte fick med hur fint det var på bild, men här är en idé i alla fall.



 

Jag i Hermosa Beach. Helt obeskrivligt underbart. Precis som en turiststad, bara det att jag kommer bo 30min därifrån. Jag blev helt förälskad i utsikten vid stranden, och hur folk åkte rullskridskor och bara njöt där.





En vanlig gata, på andra sidan träden var där småaffärer. Så här såg de flesta gator ut, mer eller mindre.





Älskade, älskade Cold Stone glass. Åh, var inte säker på att de hade det därnere i södern, men jovisst hittade jag det en dag när jag var och shoppade. En härlig paus. Är bland det onyttigaste man kan äta, men det är en stund i himmelriket! Denna var Founder's Favorite! Yum.





Shopping är bland mina svagheter, speciellt i USA. Där får man så mycket för sina pengar, precis som jag vill ha det! Tyvärr fick jag inte med min favoritbutik, Forever21 på bild, men denna får duga =)





Trevlig (?) bild på mig själv, kvällen vi skulle ut och äta finfin middag. Hade en aning tråkigt på rummet, då blev det lite sådana bilder. Men rätt kul att kunna visa hur man såg ut, när man känner sig lite fin =)





Haha, efter jag fick reda på att frukosten kostade $14, så blev detta min frukost. Kanske inte så mycket, men gav mig tillräckligt med energi fram till lunch. Och det är så underbart gott! Detta kommer vara något jag äter mycket av nästa år, helt klart.





Efter en dags shopping såg det ut så här. En vecka - hm, ja det blev en hel del! Kanske inte så fin & glamorös bild, men shopping är shopping, right?!





Gatan där köpcentret låg. Älskar det hela. Palmerna, skyltarna. Ja, hela uppbyggnaden!





Restaurangen där jag åt den underbara hamburgaren nedan! Så här såg borden ut.





På flygplatsen intogs denna supergoda hamburgare. Det är något USA är enormt bra på. Hade enorma magsmärtor, men något var jag ju tvungen att äta..



Ja, det blev en hel del bilder! Lika bra att lägga upp de man har.. Visst, där var fler.. Men tog inte så många bra bilder faktiskt. Och de flesta var på naturen, kanske inte roligt att se alltför många, men här var några smakprov!
Nu ska jag snart jobba. Vill inte. Idag är en sådan dag då jag bara vill ligga hemma i min säng. Hade varit enormt skönt & mysigt. Men, efter en macka, så kallar jobbet!

Hörs ikväll,

S

Fortfarande sjuk

Godmorgon!

Usch, jag som aldrig blir sjuk drabbas av världens magsjuka när jag kommer hem från USA. Eller ja, den började ju redan på hotellet, men har fortfarande inte släppt. Köper på mig alla möjliga produkter, har precis avnjutit (ja, god var den allt!) en sådan här;

    Tur att det står på polska eller något! ;)


Rekommenderas verkligen. Inte bara vid magont, utan för att skona magen lite, en bra start på dagen. Nu efter dessa dagar har jag även bestämt mig för att börja dricka ett eller två glas nyponsoppa eller ProViva per dag. Riktigt bra för magen ju! Och jag har bestämt mig för att börja bli snällare mot kroppen. Det kanske inte är bland det godaste jag vet, absolut gott, men inte något jag kanske hade valt att dricka om det inte var för att det är skonsamt mot kroppen. Just nu behövs det i stora mängder. Mår dock fortfarande illa, och efter varje måltid vill jag bara få upp maten igen, så dåligt jag mår. Igårkväll hade mamma (som i princip aldrig lagat mat!) gjort en enormt god fiskgratäng. Självklart äter jag på, gott som det är. Efteråt har jag så enormt ont i magen, mår illa hela kvällen. Så vid halv åtta tog jag en andra tripp till affären med C, för att inhandla bl.a. dess Actimel, men även ett fyrpack av något annat, aprikoskräm & mer nyponsoppa. Blir lite blandat av det till frukost. Vill inte äta något tungt. Sen ska jag försöka bege mig till skolan, har planerat att gå på mina två första lektioner, Svenska C & Psykologi A, och sedan bege mig hemåt (förhoppningsvis till vårdcentralen också, för att få reda på vad detta är!). Jag har egentligen matte efter en tretimmarshåla, men känner att min mage inte kommer vilja stanna där. Kör till skolan, vilket underlättar det lite att komma hem sen!

Tillbaka till lite roligare saker - USA! Hihi, såå underbart det kommer bli. Jag fick en liten "läxa" av R att göra, och det satt jag med halva dagen igår. Fick inte gå och lägga mig. Sov förresten 40min bara, natten till igår. Så jag mådde inte på topp igår, så det var bra att ha något att sysselsätta sig med. Skulle läsa min engelska bok Pride & Prejudice men, jag somnade nästan när jag började läsa, så fick bli lite annan sysselsättning för dagen. Tog mig ca 3 timmar, och nu har jag allting på papper. Ska bara renskriva & översätta, sen är det klart. Det handlar om Sverige & dess ekonomi. Såsom import, export, arbetslöshet, financiering av lån, osv. Faktiskt mer intressant än det låter =) Så det var min onsdag. Man kan ju hoppas att nästa onsdag blir mer händelserik! Haha.

Jag vill tränatränaträna. Jag blir galen av att må så här. Vill ut i skogen, springa av mig. Inte bara ligga hemma i sängen eller soffan, och dricka ProViva. Inte kul.
Ikväll blir det även jobb. Inte nice. Men, får jag nog ta. Har inte jobbat sen jag kom hem, och det behövs ju det med.
Får se hur dagen blir. Kanske mår bättre än vad jag förväntat mig, kan ju alltid hoppas =) Men är nog hemma vid 12-13 tiden i vilket fall som helst, matten intresserar mig inte. Kan inte hjälpa det, min mattelärare har aldrig varit den bäste, förstår inte hur han fortfarande kan vara kvar på skolan. Jag lär mig lika bra själv från boken. Han säger ändå inte mycket vettigt.

Senare idag kanske jag lägger upp lite bilder (dock bara på naturen typ, haha!) från LA!

Nej, nu ska jag göra mig iordning & slänga i min lite mer än min lilla drickyoghurt.
Ha en underbar dag!

S


Hemma, för en dag sen!

Nu är jag hemma igen. Skönt?! Njae.. Haha!
Mådde riktigt dåligt på vägen hem. Kändes som jag var enormt bakis, men har ju inte fått i mig en droppe alkohol direkt, så kan ju inte bero på det. Mådde extremt dåligt, illamående och ont i huvudet & magen. Absolut inte okej!
Så jag spydde både på planet och på Kastrup, äckligt nog. Och inte mådde jag bättre efter det. Men nu mår jag lite bättre i alla fall, har orkar läsa en del idag. Det är vad dagen har spenderats åt mest. Förutom att jag sov mellan 10 & 15.. MYS! Sen har jag pratat med lite vänner i telefon & per sms, och ätit en riktig svensk måltid... Makaroner och köttbullar. Haha. Rätt nice faktiskt. Har kunnat äta idag, vilket har känts väldigt bra!
Nej, nu ska jag försöka bli trött.. Jag ska åtminstone ge det ett försök, skola imorgon ju!

Ta hand om er.

S

Sad, but true.. Last day in LA!

Ishish, sista dagen ja! But, I'll be back!
Jag har verkligen trivts här, och känner att detta är något jag ska ge en ärlig chans. Kan inte säga att jag kommer trivas här som mitt hem, eftersom jag bara varit här på semester, men jag älskar stadens alla delar, från ghettona jag sett, till de finaste restaurangerna. Jag gillar möjligheterna, chanserna jag har fått! Även om jag ser mig själv som en smart ung kvinna (moget det lät, va?! haha!), så har jag aldrig känt att jag har fått någon större möjlighet, men nu har jag en möjlighet inte många andra kan få, och jag ska göra det bästa utav det. R ser mig som en potentiell chef för ett av hans företag i framtiden, och det är ju precis vad jag vill bli. Jag får en chans som inte kommer kosta mig något, tvärtom. Jag kommer få gå på college deltid, jag kommer få lära mig, som en lärling, istället för att spendera 4 år till i skolan, för att sedan komma ut i näringslivet, utan någon vidare erfarenhet. Går detta som det borde, så kommer detta ge mig så mycket mer. R är en klok man, utan tvekan. Väldigt smart & affärskunnig. Självklart finns det delar av mig som fortfarande känner mig nervös när han pratar med mig, när han ler, när han stirrar mig in i ögonen. Men, det är en chans man får ta. Går det fel, så går det fel. Jag har ingenting att förlora på att åka hit efter studenten. Ingenting! Jag har bara en underbar chans att vinna så mycket. Jag kan bli framgångsrik. Jag vill bli framgångsrik.
Sen självklart lockar det att han planerar att bygga ett resort i Mexico, med 20 "små" bungalows, där man kommer spendera tid, att få bo i Bel-Air så småningom, att få jobba för en rik man, och att bli lovad college studier, vara lärling till honom & bil osv. Det gör självklart valet lättare, men det är inte allt. Jag vill lära mig. Om det så tar upp 10 timmar av min dag, så får det göra det. Kan det leda till något vettigt - så varför inte? Det är som han säger "det är vad man är villig att ge upp, för att lyckas". Och jag ska försöka göra vad det krävs. Jag är trött på att hela tiden jobba, jobba, plugga, jobba, plugga.. och ändå inte komma någonvart.
Nu har jag en chans. I mitt drömland, i min drömstat, i min drömstad, USA, Kalifornien, Los Angeles. June '09 - here I come!

Kanske passar med lite uppdatering av min dag?! =) Well, well ... Här kommer den;

Skulle träffa R klockan 10, men han skickade ett sms 09.30 och sa att det skulle bli klockan 11. Javisst, ännu en timme att spendera. Så jag gick till köpcentrat lite, köpte ett par jeans till Peter, eftersom han ville ha dem. Sen tillbaka till hotellet, och blev hämtad cid 11.20. Vi åkte på några ärenden, som han nämnde att det är nog sådant jag kommer göra senare, typ hämta upp pengar, beställa saker osv. Sen åt vi lunch på en italiensk restaurang. GOTT! Tog en jättegod sallad, och sen chokladtårtgrejs till efterrätt.. Sen lämnade han mig vid hotellet vid 14.20, för att ha ett konferenssamtal med de i Mexico som han kanske ska samarbeta med om hotellet/resorten han vill bygga. Hoppas det gick för sig =) Sen så sa vi hejdå, och att vi skulle höras över mejl och telefon lite då och då, för att checka av. Han bad mig kolla upp studentvisum. Tror dock att jag måste veta vilket college jag ska gå på först, och bli antagen.. Får se hur det blir med det!
När jag sen var ensam, så bestämde jag mig för att gå runt lite i området. Ingen promenerar här, ensam på gatan. Märks nog att jag är svensk, haha. Men i alla fall, det regnade lite idag. Första dagen. Gjorde mig ingenting, rätt så mysigt faktiskt. Sen så gick jag in på köpcentrat som ligger 5 min från hotellet, åt gooood glass & chocolate chip cookie. Mums, men mådde lite illa. Var (är!) så trött på att shoppa, så bestämde mig för att gå till Marshall's, för att köpa en resväska till. (Vet inte hur många resväskor vi äger i min familj?!), för att sen gå tillbaka till hotellet för att packa. Damn, jag får inte plats. Galet. Får sätta mig på resväskan imorgon, och försöka få ihop den. Varför shoppar jag jämt för mycket? Sen var jag en aning uttråkad, så jag begav mig ner till gymmet, och sprang i en timme. Hääärligt! Efteråt bara en dusch, sen ner och köpte glass, kakor & läsk. Pratar med en tjej som jobbar där varje kväll.. Hon är lite äldre än mig, skrattar hela tiden åt att jag köper samma saker, och det är inte det nyttigaste. Täknk er ca 2 liter glass & 2 liter läsk (iförsig 7up light, men ändå?). Haha, well.. it's vacation, baby! Som jag har bestämt - när jag kommer hem är det en vändning i mitt liv. På riktigt. Jag ska inte äta skit längre. Jag ska äta nyttigt och låta min kropp må bra.

Imorgon är det utcheckning kl 12.00. Och mitt flyg går 17.30. Halleluja! Inte så farligt egentligen. Kan ju låta väskorna stå här, eller så beger jag mig tidigt till flygplatsen, och går runt där. Inte helt fel det heller ju. Där finns ju massor av goood mat och glass, så det finns tid att spendera. Min sista onyttiga dag ju, så varför inte frossa isönder mig!? Ohyeah! Hoppas där finns olika glasskiosker, inte bara Ben & Jerry's. Godare med vanlig glass.. Sen att det finns någon god hamburgare restaurang typ. Eller California Pizza Kitchen, vilket jag har hört finns där. You gotta love US for its food!!!! Det är verkligen så underbart gott här. Än en gång - hur ska jag kunna leva här? Blir en utmaning i sig!

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är bara 21.55, men jag är enormt trött. Så det blir TV och sömn nu.
Hörs imorgon bitti innan jag sticker. Har inte bestämt mig om jag ska träna eller inte, får se när jag vaknar =) Försöker skriva ett litet inlägg innan utcheckning.

Godnatt för mig, godmorgon för er.

S

Friday all week long?

Nämentjenare! =)

Har inte skrivit på några dagar nu.. Har helt enkelt inte haft någon lust. Har haft det så nice här. Inte helt fel att spendera sitt lov i Los Angeles, må jag berätta.
De senaste dagarna har sett ut så här ungefär;

Tisdag: Vi åkte till en stad (som jag faktiskt inte kommer ihåg vad den heter, haha). Väldigt mysigt där. Vi åt först lunch, sushi. Jag klarade pinnarna ganska bra, får jag erkänna. Min favorit är California Roll, gillar det mesta, men inte "Yellow Fish" vad det nu är!? Haha. Sen traskade vi ner mot stranden, stod mest och kollade ut vid kusten, pratade om Mexico bl.a. Sen gick vi in i en souvenir shop. Haha, vi tänkte först köpa en "very sexy halloween custome" till mamma. Skulle nog varit passande ;D Han köpte alla souvenirer åt mig, blir ju inte samma sak då, men han insisterade.
Sen framåt eftermiddagen åkte vi till Robecks Juice. Han tog sin specialarjuice, och jag min frysta yoghurt med jordgubbar. MUMS! Haha, personen som har stått i kassan de gånger vi har varit där, ser ut som en riktigt pojkflicka, men namnet är Patrick!? Stackars förvirrade ungdom. Sen bar det av till hotellet för min del, efter en massa snack i hans bil. Vi har pratat en massa denna veckan, både bekvämt och obekvämt. Och väl på hotellet satt jag och åt en massa glass. Usch, så mycket skit det blivit denna veckan! GALET! Återkommer till det senare.

Onsdag: Min ensamma dag, haha. Åkte till Beverly Hills och shoppade =) Perfekt dag att spendera ensam.. Blev dock lite för mycket shopping. Helt plötsligt (?) halverades mina pengar på mitt konto. Men det blev en massa fint i alla fall, så jag klagar inte. Inte kul med taxipriset dit och hem dock. Sammanlagt 500kr för taxi den dagen. Åt en gooood glass på Cold Stone's, mitt favorit glassställe. SJUKT gott. Kommer visa bild sen. Jag tror det är den mest onyttiga glassen man kan äta, men jag är ju bara här en vecka. Kommer jag klara av att bo i detta drömland? Sen när jag skulle hem, så hoppade jag in i en taxi, men han visste inte hur man tog sig till hotellet i Culver City, så han fick fråga dina kära taxikollegor. Där satt jag, aningen nervös och aningen rädd. Men efter 40min kom jag till hotellet i alla fall. Jag hade inte haft sändning på hela dagen, så kunde inte höra av mig till R, förrän jag satt i taxin, nästan tillbaka på hotellet. Där bestämdes att jag skulle göra mig iordning, och sen skulle vi ut och äta. Svårt att förklara vad jag kände inför det. Visst är det kul att klä upp sig osv, men det kändes konstigt att gå ut och äta på en fancy fancy restaurang med en 45 åring?! Folk tror hela tiden att vi är ett par, gillar inte tanken av det.
I alla fall, vi åt på en japansk (tror jag att det var!) restaurang. Med amerikanskmat också, haha. Så för mig blev det en köttbit med någon god potatisgrejs till, som R rekommenderade. Yummi. Sen körde han mig tillbaka till hotellet, och jag gick och köpte glass & shoppade lite på Marshall's.

Torsdag, igår: Vi åkte till Long Beach. Vi skulle först till ett spa i Santa Barbara, men vädret var inte så bra, så blev inget av det. Haha, jag trodde att Long Beach "bara" var en strand, men jag hade så fel så.. Det var en stad! En mysig sådan. Först åt vi sushi till lunch. Mumsimums ju. Sen gick vi upp till Coffebean något... Typ som Starbucks. Drack en jäääääättegod Pumpkin dryck. Jag älskar pumpasmak. Därinne satt vi i typ 2 timmar, kändes det som i alla fall. Tyckte att jag såg "Nate" från Gossip Girl gå utanför. Jag kan ha fel, men jag tyckte det såg ut som honom i alla fall! Heting där, ja.
Vi satt och pratade om företag, och sådant. Hur allting fungerar osv. Intressant. Sen gick vi tillbaka till bilen, och körde lite. Fick se UCLA. Sjukt stort college. Sen hans område, Bel Air. Herregud om jag ska bo där sen. Sjuka hus! Han ville dock inte visa vilket som var hans, vilket jag kan förstå, eftersom han inte vet om han kan lita på mig eller inte. Den dyraste villan där går på $120 miljoner, vilket är närmre 1 miljard kronor!!!!! Stört.
Åt sedan middag på California Pizza Kitchen. Gottigt värre. Haha, fick smaka hans soppa han åt. FYFASEN så äcklig den var, och det visade jag, haha. Men sen fick jag min goda pizza, så det återställde mig, haha. Vår servitris där var galet söt! Sen släppte han av mig på hotellet igen, lite tidigt tyvärr. Men jag gick till shopping centret som ligger 5 min härifrån och spenderade lite tid.

Fredag, idag: Vaknade i lagom tid, gick ner till gymmet och tränade i närmre 1 timme. Härligt! Har gjort det varje dag, förresten. Sen skulle han hämta mig vid 11, men när klockan var typ 11.30 skickade jag ett sms och frågade när han skule komma, och gick till Marshall's här bredvid. Fick ett svar en timme senare, "At one. Ok?" Jomenvisst. Lite sent, hade ju kunnat sova lite längre då. Men, jag ska inte klaga! Gick tillbaka till hotellet, blev hämtad, och det bar av till en kinesist restaurang. Gooood mat. Jag klarade t.o.m. att äta kinamat med pinnar. Jag har lärt mig mycket denna veckan! Sen skulle vi hitta en Cold Stone, men lyckades inte =( Trist! Hade varit så sjukligt gott. Men, istället åkte vi och tog en yoghurtglass och en juice för honom. Satt sen och pratade en massa där. Ibland ställer han konstiga frågor. Men han har sagt att han bara vill veta mer, och sen testa mig. Haha, han nämde att Playboy Mansion är ibörjan av hans neighborhood Bel Air, och att deras sjuka Halloweenparty är ikväll. Då ska man bo nära Playboy Mansion nästa år. Javisst! Haha. Fick veta lite rolig trivia och så, som att de har små skyltar med "Bunny plays wild" och sånt. Sen satt vi där och pratade en massa. Kommer få en högre position än vad som är tänkt, ska få lära mig av honom, allt han kan. Så jag kommer vara lite av hans lärling. Vågar inte fråga om jag kommer få pengar då, men det måste jag nästan få? Hur ska jag annars leva? Han är ju störtrik, så det bör väl inte vara några problem, haha. Han spenderar $100 000 på ett medlemskap i en klubb, så han kan väl betala mig $20 000 på ett år i alla fall ;) Haha! Skämt å sido, men jag vill veta. Jag tycker det känns dumt att fråga. Men får nog ta det imorgon. Han berättade att han ser mig som en som kan ta över ett av hans företag när jag blir färdig utbildad, så att säga. Att jag har potential för det. Man kan ju bara hoppas! Då kan jag kanske uppfylla min mammas dröm, som jag lovat henne sen liten, att om jag blir framgångsrik och har gott om pengar, så ska jag köpa henne och Peter ett hus i solen, så varför inte Los Angeles?!
Sen därifrån åkte han bara och lämnade mig vid hotellet, och jag begav mig till köpcentret. Där hittade jag en glassbar :D Inte illa! Gottigt gott.

Men jag gjorde ett misstag, på vägen hem köpte jag med mig två godispåsar, och en snackspåse. Och självklart sitter jag och äter upp allt, känner att jag närsomhelst hade kunnat spy. Jag måste lära mig att kontrollera mitt ätande. Jag mår ju inte bra av detta, det vet jag. När jag kommer hem, så ska jag vända detta. Jag ska klara det. Jag vet att jag klarar det, om jag bara bestämmer mig för det.
Tror min plan kommer vara den att jag åker till skogen varje morgon. Springer min runda, och sen beger mig till skolan, eller vad annars jag kan tänkas göra (tis & fre). Jag måste ta tag i mig själv. Jag blir bara mer äcklad av varje gång jag gör det jag sysslar med just nu. Här och med kräver jag disciplin, Sarah!!! Och jag måste lära mig. För om jag ska leva här sen, så fungerar det inte att falla för alla frestelser alla dagar, möjligtvis alla dagar utom en varje vecka. Jag kan bara inte hålla på så. Nej, skärpning!!!!

Imorgon ska han hämta mig klockan 10 (säger han iaf, haha). För att sedan behöva åka tillbaka till kontoret vid 14 typ. Så han sa att han kunde lämna mig vid ett köpcenter. Javisst, men problemet är att det är ett High End center, vilket betyder bara dyra affärer. Får väl säga rakt ut att jag inte har de pengarna, antar jag. Får se, han kanske sponsrar mig med någon tusing ;) Haha! Nej. Men jag får se hur morgondagen blir. Sista hela dagen.
Oj, så långt detta inlägget blev. Nåja, nu har ni haft något att göra de senaste minutrarna iaf =)

Nu ska jag sova, eller åtminstone försöka..
Godnatt, och godmorgon för er.

S

RSS 2.0