My second day of LA

Trist att jag vaknar så tidigt nu hela tiden. Vaknade först klarvaken klockan 3, men det hade varit lite extremt att gå upp då. Och nu vaknade jag klockan 7. Jag som kunde sova till åtminstone 9 och ändå hinna med det jag tänkte göra innan jag ska iväg.
Nåja. Nu sitter jag här, har hunnit äta en "nutrition bar" Åh, vad goda dem är. Bra att få i sig något lätt innan jag ska ner till gymmet och springaspringaspringa. Det blir ju inte direkt frukost på hotellet idag, utan ännu en bar typ. Kan inte spendera $14 på frukost varje dag. Kanske en dag till, MAX. Haha.

Igårkväll när jag skulle sova fick jag först ett sms av mamma, sen ett till som hon svarade på, sen direkt efter ett från Peter. Haha, varför inte meddela varandra? =) Hade varit lättare! Men mamma påminnde mig iaf om att skicka mejl till morfar, vilket jag hade glömt. Han ska nämnligen ta med det till mormor, så det känns ju kul!

Rebecca, jag saknar dig! Tänker på dig lite extra nu när du säger att du inte mår så bra... Men jag vet att du kan kämpa dig igenom det, om du bara vill. Trist det där med körskolan, men det löser sig, ska du se! Snart får du körkort du med, och då kan vi ju cruisa tillsammans =)
Jag skickar ett mejl till dig om några dagar när jag har lite mer att skriva på mejl än vad jag nämnt här.

Nej, nu ska jag klä på mig springkläderna, och bege mig neråt! Häääärligt långt löparpass ska det bli, hoppas jag. Haha, jag ska aldrig säga för mycket, för det blir aldrig så långt som jag vill att det ska bli desto värre.

Hörs sen,

S


En dag i Los Angeles County

HERREJESUSKRISTUSINTEFÖRATTJAGÄRKRISTENMENHELTENKELT - JÄVLAR!
Längsta ordet jag någonsin skrivit! haha.

SHIT. Detta är helt sjukt! Kom nyss (efter att varit och köpt med mig typ ett big pack glass & mumsat på det, hihi...) till hotellet efter en underbar dag. Var aningen nervös när jag skulle träffa R. Ringde mamma innan, men direkt när jag träffade honom insåg jag att det inte är något lurt, vilket jag hoppas stämmer. Vi åkte först till banken för han skulle sätta in några checkar på banken. Jag fick räkna pengar också, och det var tillsammans typ $10 000, vilket inte var så mycket, sa han. GALET! Sen visade han mig runt lite överallt, allt från Beverly Hills, till Santa Monica, till Hollywood. Jag älskar Los Angeles! Och sen åkte vi till en fin restaurang nere i någon hamn, och åt hamburgare! Haha, han tyckte det var kul att jag tycker så mkt om hamburgare här, och han sa att det var så konstigt att han gick till fina restauranger och beställer hamburgare :P Men inte tycker jag illa om det. Sjukt god hamburgare. Och notan gick på $80!!!! Helt sjukt - igen! För två hamburgare och sallad liksom. Sen fortsatte vi till ett ställe att ta efterrätt, goooott. Sen åkte vi runt lite, och sen frågade han mig om jag hade allt jag behövde, såsom tandborste och sånt, haha. Men så kom vi in på shopping, och han tog mig till Forever 21! Han bara "gå runt och kolla, och ta vad du vill ha..." Så jag sa typ att jag inte kände mig bekväm i att han betalar (man hörde det på hans röst att det var det han menade..). Men han insisterade, så jag menar, vafan haha. Köpte 4 klänningar, 1 kofta, 1 kavaj, ett par leggings & ett par öronhänge. Sen så frågade han mig vad jag hade för skor med mig, och jag sa svarta. Och en klänning som var min favorit var mörkblå, så sa han "ja, men då får vi skaffa dig ett par mörkblåa skor & väska". Så vi letade lite, och hittade inga mörkblåa skor - men ett par röda. Söta med en rosett på och så. Men vet du vad de gick på?! $300!!!! Alltså närmre 2500kr. Sen inne på Forever 21 sa han att jag inte fick kolla på väskorna där, utan att jag skulle få en märkesväska. Sjukt,sjukt,sjukt. Fast han sa det själv, att har man pengar är det lika bra att spendera det. Det sköna är att han pratar om att han verkligen gillar pengar, men tycker inte om folk som skryter om det, vilket är nice. 


Jag kommer trivas här, det vet jag om. Så detta jobbet kommer jag verkligen ta, om det bara är så att han fortfarande tycker det verkar bra. Det roliga är att han är verkligen as skön som person. Jag har skrattat jätte mycket, och han har t.o.m. fått mig att sjunga inför honom :S Knäppt som det låter, men han är rätt rolig. När vi skulle gå och ta efterrätten, så hade jag precis sjungit i bilen och han sa "I bet you don't dare to sing in the juice place, but if you do, I'll give you the money I have in my wallet". Och han visste inte hur mkt han hade, men det visade sig vara $200. Men inte vågade jag, inte. Haha.

Åh, jag hoppas bara att det inte visar sig vara något skumt, men det tror jag innerligen inte. Det är så mycket jag har att berätta efter en dag =)

Jag behöver dock sova nu, är jättetrött.
Hoppas ni har det bra i Sverige.

S
 


I'm in LA baby!

Godmorgon för mig, godkväll (?) för er!

Nu är jag här. Och om en timme ska jag träffa R. En aning nervös - javisst. 
Flygresan var lång, trodde inte jag skulle kunna sova, men visst kunde jag det =) 
Sen fick jag dock ta taxi själv till hotellet, men vad gör det? Hotellet är enormt fint. Fick nyss betala $14 för en frukost dock, som jag trodde var inkluderad i hotellpriset, men icke sa nicke. 
Usch, jag är så nervös just nu att jag knappt kan skriva, haha. Jag får berätta mer sen om resan hit osv. 

But I'm here, in LA! =)


1 timme kvar

Herrejesus! Jag åker hemifrån om en timme. AAAAAHHHHH! Jag är nervös. Yup, det är jag allt. Inte som innan, utan nu börjar det kännas. Men, återigen - han verkar vara seriös & jättetrevlig.
Kan inte skriva mer nu, måste fxa det sista.
C & mamma sitter därute och pratar, så jag ska snart hålla de sällskap =)
Skriver nog nästa gång när jag kommit fram & sovit.

Ha det underbart =)

S

Snart reser jag!

Godkväll.

Just nu önskar jag bara att klockan kan vara 01.35 och jag ska bege mig till Svågertorp. Men, det är ju många timmar tills dess... En extra med tanke på att sommartiden slutar och vi ska ställa om klockan. Fast det finns ju inget att göra åt det, mer än att acceptera =)

Var i skogen en liten stund efter jobb, och åkte sen till mormor och hälsade på. Usch, kan vara sista gången jag ser henne. Det känns, absolut! Sedan jag var liten önskade jag alltid att mormor skulle bli frisk när jag blåste ut ljusen på mina tårtor osv. Men icke sa nicke, hon blev aldrig frisk. Men hon har kämpat med sin sjukdom, hon har varit så stark. Jag vill hennes bästa, vill hon att hennes liv ska ta slut nu, då är jag på hennes sida. Jag kommer självklart må enormt dåligt, och känna att ingen förtjänar det, speciellt inte mormor, men det är hennes önskan. Hon mådde inte speciellt jättebra idag. kräkte och var illamående. Jag var där ändå rätt så lång tid, närmre 45 min. Och jag njöt av varje minut. Hon och jag kom överens om att jag ska skicka mejl till morfar direkt när jag kommit fram till hotellet, så att hon vet att det har gått bra. Jag kommer vara där på måndag morgon, svensk tid.
Hur hårt detta än känns, så känner jag att det enda rätta är att njuta av min vecka i LA. Varken jag själv, mamma eller framförallt mormor, vill att jag ska låta mina känslor över det här med mormor ska ta över mina känslor inför resan. Jag kan inte bidra med något mer därifrån än hemifrån för att mormor ska bli frisk. Mamma har i alla fall lovat mig att höra av sig direkt hon får veta. Och det känns för mig bra! Jag vill få veta det direkt när det händer, inte 5 dagar senare.

Efter besöket hos mormor begav jag mig till Staffanstorp för lite mathandling, och besökte även R, då hon satt barnvakt precis vid affären. Aldrig fel, men attans vad trött jag var. Nu är jag självklart inte lika trött, så är det alltid.
Avnjöt en god tortillapizza nyss, diskuterade lite med mamma, och sen nu skulle jag försöka somna, men jag kan inte, vilket inte är speciellt roligt, eftersom jag har en känsla av att jag inte kommer kunna sova på resan dit. Åtminstone inte speciellt mycket. Kommer vara vaken i två dygn i så fall. Inte direkt det roligaste, men jag kommer hinna läsa ut min engelska bok då i alla fall, som jag kommer ha en tre timmar lång analys om 3 veckor. Jag tentar nämligen av Engelska C. Så då blir det lite mycket på en gång. Har 5 saker tills dess. Har varit med om roligare saker.. Som min resa t.ex. ;D

Jag är enormt godissugen. Haha, jag sa till mig själv igår att jag skulle spara mig tills USA, och inte äta så mycket godis. Men vad gör jag!? Jo, kränger som vanligt. Har dock mått konstigt idag, tror det kan bero på allt socker, som jag försökt vänja av kroppen vid. Har haft ont i magen och huvudvärk. Men det hindrar inte mig =) haha!

Nu ska jag försöka vila lite, eller prata lite med mamma.
Om 6 timmar lämnar jag mitt hem =)

S

Helg

Godmorgon!

Jag börjar jobba om en timme, och jag orkar verkligen inte blää. Hade gärna legat kvar i min säng tills tolv eller något. Eller varför inte låta denna dagen försvinna så att det blir natt?
Nä, nu måste jag upp och äta frukost och göra mig iordning (tvätta mitt huvud och ta på mig, orkar inget smink & grejs)!

Ha en bra dag. Hörs i eftermiddag.

S


Nästsista dagen i Sverige

Godkväll!

Kom för en liten stund hem från en väldigt mysig kväll hos M. Gamla klasskompisarna från 1an och 2an. MYS! Blev gooood mat, mycket prat och allmänt trevligt.
Kommer hem och möts av en negativ stämning. Jag är trött på det. Jag orkar inte mer. Jag behöver komma härifrån. Tacka vet jag turen att jag reser imorgon.
Fick nyss ett samtal från R. Allt är bokat och klart, precis som innan. Men, nu är det bara en dag kvar. Han sa även att jag inte skulle bli rädd eller panikslagen om ingen står och hämtar upp mig på flygplatsen. Det kan hända att vi (någon han skickat) inte hittar varandra, och då ska jag ta taxi till hotellet. Han sa även att jag skulle ta med mig lite finkläder, ifall vi skulle käka middag någonstans. Trevligt, trevligt.

Nej, jag borde försöka sova nu. Ska upp i tid imorgon (9.00) för att gå till jobbet. Kanske inte hela världen, men jag kan inte sova ut i alla fall, vilket är trist.

Sov gott,

S

Fredag

Jag kom hem från jobb vid 14. Stökiga ungar, men vissa trevliga & pratsamma (på ett positivt sätt). Fick för mig att åka in till mormor på sjukhuset, för jag ville vara där ensam med henne. Så, jag begav mig till Lund. När jag har tagit hissen upp och går mot avdelningen, så ser jag min mammas moster och min gammelmormor. Jag visste att de skulle dit, men inte när. Trodde de redan hade varit där! Stackars mormor, det tar ju på krafterna. Morfar var också där. Min gammelmormor har blivit lite senil, hon tror aldrig att hon träffat mig, och blir förvånad över att jag vet vem hon är. Det är tråkigt, men hon är frisk annars, vilket hon inte var sen med att påpeka hela tiden för mormor. Stackars mormor, igen. Visst, gammelmormor gör ju absolut inte det för att vara taskig eller något, men jag såg på mormor hur jobbigt det var när hon satt och sa att hon var lyckligt lottad att vara frisk. Och hon kom inte ens ihåg att mormor varit sjuk =( Usch. Det är inte lätt!!!
Men efter ett tag blev det för mycket för mormor, hon kunde inte prata med, och avslutade med "Nu tar luften slut....." och då kom mina tårar. Jag kunde inte hålla inne det. Samma för morfar. Mammas moster & gammelmormor begav sig, och morfar bad mig stanna lite. Korkad som jag var, så lade jag inte i tillräckligt med pengar på automaten, så jag kunde bara stanna ett par minuter extra. Så jag lovade att komma upp helt ensam imorgon. Jag har egentligen inte mycket tid till det, men det gäller att prioritera de viktiga sakerna. Jag kanske aldrig får se mormor igen. Jag & morfar grät. Inte jättemycket, men vi var båda ledsna. Jag har aldrig sett morfar så. Det gjorde enormt ont i mig. Hade jag fått bestämma hade mormor fått leva det liv hon förtjänar. Hon är så stark, hon har orkat med detta i många år. Älskade mormor.
Åkte efteråt och hälsade på underbara Rebecca! Aldrig fel!

Jag är så enormt trött nu, vill bara sova. Men ikväll blir det middag med f.d. klasstjejerna. Ska bli trevligt, absolut! Vi ska åka tillsammans och handla på City gross. Kommer säkert ta enorm tid att hitta något vi ska laga till, speciellt med kräsna mig. Haha.
Nu ska jag packa ner lite saker, och sen vila. Ska åka om en timme.
 
Ha en trevlig kväll!

S

Packning..

.. nu har jag spenderat stora delar av förmiddagen till att packa. Blev inte så mycket i resväskan - jag reser lätt!
Lika bra det, annars finns det ju en risk att jag inte shoppar ;D Haha. Blev 4 tröjor, en klänning, ett par jeans, ett par shorts och en kjol, och träningskläder. Sen lite småsaker, väskor och så. Jag kommer säkert stoppa ner något extra imorgon, eller i eftermiddag, men mycket mer än så ska inte behövas. Jag får i så fall köpa det där.. Behövs en jacka, tro?

Nu ska jag försöka slänga i mig lite mat, känner mig en aning hungrig. Sen ska jag ner och jobba som vikarie, först en lektion i NO sen nästa i tyska. Jag & tyska?! Bra kombination! Haha. Nåja. Inget att göra något åt =) NO ska bli intressant dock. Vet inte riktigt vad de håller på med, kanske svårare än det jag kan, är inget natursnille direkt.
Nu får jag ta och lämna datorn, börjar om 30 min.

S

FFF

Godmorgon!

Igårkväll var det då FFF på Buddha för vår skola. Inte det roligaste, men kvällen hade sina stunder.
Blev stoppad av polisen på vägen hem, M körde in med min bil och hämtade oss, och vi får polisen bakom oss. Jag blir så enormt rädd av poliser. Vet egentligen inte varför, för jag har inte haft några dåliga upplevelser, men jag blir alltid jätterädd. Han frågade en del frågor såsom; jaha, var har ni varit ikväll? är du nykter (till M)? vart ska ni nu? Uschnej, inte allt för skoj. Men självklart var det ingen fara =) Poliserna hade säkert inget att göra.

Idag är jag enormt trött, då jag aldrig kan sova dagen efter jag varit ute. Vaknade halv 8. Och somnade 2-halv 3.
När jag vaknade gick jag dock in och kollade min mejl. Reservationen för hotellet hade kommit. http://www.marriott.com/hotels/travel/laxcv-courtyard-los-angeles-westside/ Där har ni det! Jag är så glad. SÅ GLAD!
Men även nervös, det händer verkligen. Jag kommer befinna mig där om 2,5 dygn. Ensam ute i världen, igen! Haha.
De har det mesta på hotellet, varav ett finfint gym. Kommer ju verkligen ta med mig träningskläderna, ohyeah! Och sen har de TCBY, The Country's Best Yoghurt. Mycket glass blir det! MUMS.

Jag kommer försöka packa idag innan jag ska jobba kl 12.15. Sen blir det hem och kanske följa med till min faster, men känner inte att jag hinner det, eftersom M har middag ikväll. Nåja, får allt se hur det blir med det!

Snartsnartsnartsnartsnartsnart befinner jag mig där!!!!!!!!!!!!!

Ha en bra dag, för det tänker jag ha =)

S

Torsdag

Godmorgon!

Känner att detta kommer bli en stressig dag, tyvärr.
Vaknade halv 9, gick upp för att ringa KLM på Kastrup för att kolla att det stämmer att resan är betald osv. Och javisst var den det. Så, LA here I come!  Jag kan knappt fatta det. Jag befinner mig om 4 dagar där jag alltid velat åka till. Kalifornien, men ännu bättre Los Angeles. Kommer se Beverly Hills, där R bor. Men han har kontor i LA, Santa Monica & Beverly Hills. Jag kommer nog se det mesta jag alltid velat sett =) Om allt nu är som det verkar och blir som han berättat. Man vet aldrig. Men, jag ska inte vara rädd. Det här kan antingen bli bland det bästa jag gjort, eller det sämsta. Men jag tror & hoppas självklart på det förstnämnda.
Jag kommer spendera veckan med massor av glass. Det är det godaste jag vet, glass från USA. ÅÅÅÅÅÅHHH MUUUMS!
Mitt stora problem är: när ska jag hinna packa? jag har ingen tid till det. Innan jag ska åka (på natten till söndag) så ska jag ha gjort följande:

Torsdag:
Skola, jobb, FFF med skolan (fest i Malmö)

Fredag:
Försöka vakna tidigt och må bra, kanske hinna packa lite, jobba 12-15, kanske packa lite, sen middag hos M kl 19.

Lördag:
Jobb 10-15, sen blir det småplock och så fram till typ 01.00 då vi nog får köra mot Svågertorp.

Men egentligen, jag behöver inte packa så mycket, kan ju köpa en massa där =) Har ju jobbat enormt mkt den senaste tiden, att jag känner mig värd att spendera en hel del. Åh, vad jag längtar!


Tillbaka till verkligheten. Idag är det torsdag, sista skoldagen innan lovet. Jag har ett naturprov, om jonbindning, atomen och naturhistoria. Egentligen inget jag är speciellt bra på, men känner att jag nog kan detta, vilket är skönt!
Sen rast, upp i stan och göra psykologiuppgift på BR, haha! Sen matte. Sen skynda mig till bussen & ner till jobb. Blä för stress. Speciell en sån här dag.

Vi hörs nog inte förrän inatt, eller imorgon.
Ha det underbart!

S

Onsdag

Då var denna dagen snart över. Kväll redan - var tar tiden vägen?
Besökte som sagt mormor imorse, kanske inte den trevligaste upplevelse, men vi alla försökte hålla uppe humöret. Var dock hårt att komma in och se mormor, svagare än någonsin. Hon ville inte ta sina tabletter, men det är ju inget vi kan göra något åt, det är hennes val.
Efteråt åkte jag, mamma och Peter till Burlöv center för lite shopping och mat. Även mamma lyckades hålla inne hur dåligt hon mår över mormor, vilket nog var en skön paus.
Åt en god, men liten kycklingsallad till lunch där. Sen blev det mathandling och sen ut i skogen för mig. Kände för en låååång runda, men blev inte så. Tog mig igenom med blandad gång och löpning 8,5km. Helt okej, men inte tillräckligt långt.
När jag kom hem ringde rektorn på min förra skola mig, där jag vikarierar. Ska jobba på fredag. Inte riktigt vad jag ville, ska festa imorgonkväll, och sen det stora viktiga: när ska jag ha tid att packa? Aja, det löser väl sig. Ska iförsig bara jobba kanske 3-4 timmar, men sen middag på kvällen hos M. Usch, stressigt stressigt. Sen jobb både imorgon och på lördag också. Nåja, sen blir det skojsigt i en vecka, så jag ska inte klaga.
Nu måååste jag verkligen ta tag i plugget, efter ett mysigt samtal med L. Älskade L!

S

God förmiddag

Vaknade rätt sent idag, efter att ha somnat strax innan 2 inatt. Fick aldrig bokningsbekräftelsen jag skulle få, och imorse när jag kollade min mejl skrev R att han inte heller fått det, så han ska ringa kontoret idag och få rätt på det. Los Angeles och Sverige har ju en tidsskillnad på 9 timmar, så det blir säkert att sitta uppe sent inatt igen. Men, en resa är väl värd ett par nätters sömn, right?! Jag blir ju dessutom bjuden på den. GALET!
Planerna är att jag då som sagt tar flyget över, och blir antingen hämtad av R, eller någon som jobbar för honom, och blir körd till mitt hotell.. Sen på måndagen kommer R dit och vi ska umgås och lära känna varandra. Tänk, om 4 dagar är jag påväg till LA! Min dröm. Som jag ska shoppa, som jag ska njuta. Bara det nu går som jag vill, så att det hela inte är skumt eller så.
M berättade nyss att hon kan köra mig över, tillsammans med C. Åh, vilken start på resan. Härligt med lite vänner innan man ska sätta sig ensam på ett plan, för en resa som tar ett dygn.

Nu till det desto mindre roliga, mormor. Ska in till sjukhuset, eller lasarettet som det heter i Lund, om bara någon timme eller så. Får se hur hennes tillstånd är. Vet inte om jag orkar det! Det ska gå. Jag vill inte visa det för mormor, eftersom det inte får henne att må bättre av att se sina nära ledsna. Nej, jag ska vara stark för mormors skull!!!!


Hörs sen, ha en bra dag.

S

Nattinlägg..

Nu sitter jag här, kvart i ett på natten. Lite trött är jag, men inte så farligt.
Jag har väldigt blandade tankar. Dels känns det verkligen hur jobbigt det är med mormor. Och även, jag är hur uppspelt som helst, för Los Angeles blir av. R (arbetsgivaren i LA) har ringt 2 ggr ikväll/inatt för att fråga lite om uppgifter osv, och han ringde nyss för sista gången för att berätta att han nu bokat ett flyg. PÅ SÖNDAG! Jag är helt till mig. Jag ska äntligen få se Kalifornien, och inte minst Los Angeles. Min framtida arbetsstad. Inte illa, enligt mig. Måste dock sitta uppe ett litet tag till för att få bekräftelsen från KLM, för att sen skicka tillbaka ett mejl om allt stämmer eller ej till R. Jag kan inte förstå det.
Men usch, I'm torn, no discussion.

Att se mamma lida. Det gör mig bara ont. Bara ont!
Har även skrivit sms heeela kvällen med J. Det gör mig bara glad. Bara glad!

Godnatt,

S

Hur mycket en människa egentligen klarar av..

Kom hem efter en underbar dag med C. Vi båda förstod naturen till provet imorgon efter en hel del plugg, jag har bokat resa till LA, vilket jag hoppas det fungerar med att han i LA betalar den därifrån, jag & C provtränade på Lifestyle, ett riktigt lyxigt gym, som jag inte tackat nej till ett medlemskap hos.
Men, till rubriken. Jag kom hem, och gick ut för att träffa mamma, och hon bad mig sätta mig ner. Jag känner min mamma så pass väl att jag vet när någonting är fel. Visst var det så. Mamma hade pratat med morfar (och många andra i släkten). Mormor har gett upp hoppet. Hon orkar inte leva som allvarligt sjuk längre, och vill rent ut sagt gå bort. Jag förstår henne, otroligt mycket, och stödjer henne i hennes beslut. Ändå gör det otroligt ont. Hon är bland de starkaste människorna jag vet. Hon har orkat kämpa sig igenom 8-10 år av ett sjukt liv. Jag hade aldrig klarat det, och jag ser mig själv som en positiv och en person som vid 18års ålder är väldigt stark och klarar av det mesta. Vad som gör mig rädd är mamma. Jag vet inte hur hon kommer klara detta. Jag vet hur hårt hon fortfarande tar min pappas död, och nu blir det även hennes mamma. Jag skulle aldrig klandra mamma för att vara ledsen. ALDRIG! Men, det gör så ont i mig att se henne så förstörd. Det är nog det jag inte kommer klara av... Jag försöker jämt tänka att allt negativt som händer i mitt liv gör mig starkare. För, det har det gjort hittills. Men denna gången är jag rädd. Jag vill bara att det ska bli bra här hemma. Jag orkar inte längre. Jag orkar inte se människor runtomkring mig må dåligt. Att jag mår dåligt är en sak, för jag är så stark i mig själv att jag tar mig förbi det, jag lär mig att acceptera saker som sker. Fast om jag inte gör det? Vad händer då?

Jag är nervös, det ska jag inte försöka påstå att jag inte är. Nervös för hur jag kommer ta detta med mormor. Nervös för hur mamma kommer klara sig.
Tänka sig, här har man vetat om att denna dagen ska komma i många, många år. Men, när den väl kommer är det inte många som känner sig beredda.

S

"Mamma..

... jag hatar mitt liv" Ja, så började min morgon. Hur började er?
Telefonen ringde strax efter 7, jag kände på mig att det var rektorn på min förra skola. Jag vikarierar där, och de ringer för det mesta på mina lediga dagar. Underbart?! NEJ! Men vad gör jag inte?! JO, JAG STÄLLER UPP! Nu ångrar jag mig dock. Efter jag lagt på samtalet kom den trevliga meningen till min mamma. Det är två lektioner, inte hela världen. Men jag hade ju inte riktitg räknat med det. Fick ju knappt någon sömn, jag som skulle sova till 10. Är hemma från jobbet typ 10.30. Då när jag senast kunde vakna, eftersom C kommer hit till en massa naturplugg. Snart är det lov, det är det enda som fungerar att intala mig själv! Och om det bara går rätt för sig, så innebär det som sagt Los Angeles. AAAAHHH!

Nåja, nu måste jag fortsätta äta upp mina två mackor & äpple. Gjorde även te, vilket jag inte brukar dricka, men attans så trött jag är.
Ha en trevlig dag!

S

Det blir av!!!

Herre min Gud! Det verkar som det blir av. Han ringde mig nyss, hade sett mit email och tyckte att wow! vilken överraskning att det nog blir så här tidigt jag kommer. Men han var helt på idén. Så, löser det bara sig att man kan betala det i USA, så kommer detta gå :D Helt sjukt!
Nu är jag så galet trött att jag måste sova. Eller ja, först kolla lite resor, så klart! Måste hitta något bra alternativ.

Sov gott,

S

LA?!?!?

Heeeelt sjukt om det blir av... Los Angeles om en vecka typ. Eller ja, kan bli redan på fredag om det nu blir av. AAAAAAHHHHHH! Har ett möjligt jobb där till sommaren och hur länge jag trivs därefter. Ska dit nu (kanske nästa vecka då!!) innan för att se hur jag trivs, och hur min arbetsgivare trivs med mig. Jag ska nämligen vara assistent till en man som äger 3 företag runt om LA! Galenskapligt. Jag vill. Inte nog med att han verkar trevlig, det är ju den perfekta staden, precis dit jag vill. Och, jag har mycket att lära utav honom. Vi har pratat per mejl, men en gång per telefon. Och han verkar inte vara en som vill luras, eller som inte är seriös, så det känns som att detta kan fungera. Men visst finns en viss rädsla att jag flyger dit, och sen går allt fel. Det går ju inte att komma bort från den tanken. Men, man måste våga här i livet, annars kommer man ingenstans, right?! Jag tror & hoppas på detta!



Min dröm!!! Tänk er, ett år i LA! Inte illa, inte illa!
Väntar på svar från honom på mitt mejl jag skickade. Han skrev att om jag kollar upp flygbiljetter och så, så fixar han med hotell och så. Får väl se om han svarar innan jag somnar, annars får jag veta mer imorgon bitti! Åh, underbart!
Vill egentligen inte hoppas på för mycket, vill ju inte bli besviken. Så får väl lugna hoppet en aning kanske, haha! Men jag kan ju knappt =)

S

Skog, skola, Coop & plugg

Goddagens!

Jag mår toppen, känns det som. Lite småtrött, och allmänt lite gnällig över naturprovet, men vadå? Jag har ingen rätt att klaga för det, man kan ju ha det så mycket värre. Usch, bara tanken av att jag tar åt mig det jag läser i Sofies värld på psykologin gör mig rädd, haha. Jag kanske är mer filosofisk än vad jag tror ;)
Dagen har varit rätt bra. Började med 6 km i skogen, gjorde mig iordning och körde min "pentaraggarbil" som mamma kallar den, in till stan för skolan som började 11.45. Inte helt fel sisådär en måndag! Sen gymmet, för lite extra träning och därefter till Coop Forum. Mitt nya jobb. Hej blå skjorta och sjal. Inte alls så farligt, jag längtar t.o.m. lite. Ska bli nice med lite variation i arbete. MEN jag är lite rädd för att jag ska stressa ut mig, jobba för mycket. Det tar en del på mig, men jag anser även att det är väldigt viktigt med jobb, och jag jobbar hellre för mycket än för lite. Bidrar ju även med lite extra pengar! På tal om pengar, min lön kommer in om typ 5 dagar. Är lite spänd hur mycket den är på. Har jobbat som en gnu sen skolan började ungefär. Så, jag är förväntansfull...

Nu väntar kovalenta bidningar, tensider, periodiska systemet och allt annat skoj som naturkunskapen innebär. Inte laddad, men det måste ju göras. BLÄ!

S


Då var söndagen slut.

Godkväll (nästan godnatt)!

Har varit en helt okej dag. Jag har hunnit med en del, mest roliga saker. Skogen på låång promenad med mamma & hundarna, och innan dess sprang jag lite här i byn. Länge sedan jag sprang här hemma. Faktiskt, oväntat skönt och kändes inte alls som om alla kollade på en genom rutorna, som det gjorde när jag sprang förut. Skogen är fortfarande mer favoriserat, tror jag. Men, det kanske vänder. Haha!
Pluggade en massa naturkunskap idag med. Försökte läsa igenom sidorna vi har till provet när jag kommit hem från skogen, men jag slumrade till hela tiden, vaknade med ryck osv. Jag och läsning. Det går bara inte. Vare sig jag är trött eller ej. Jag är helt enkelt inte intresserad av att läsa. Trist. Borde öva upp det, på något sätt. Det känns för mig som en talang att kunna läsa, konstigt nog!

Finns en del människor jag inte träffat på ett bra tag. Tillräckligt länge för att vara utan dem. R är en t.ex. Vi sågs iförsig förra helgen, men det brukar alltid bli så länge mellan gångerna. Jag mår bra i hennes sällskap. Precis som med M. Och där är det likadant. Vi har splittrats lite, känns det som. Förut gjorde vi allt, nu ses vi på korta pratstuder. Men, det ska det försöka bli ändring på, tycker jag.

Nej, jag är så enormt trött nu. Imorgonbitti är det upp vid halv 9 för att åka till skogen med C och springa innan skolan börjar 11.45. NICE!

Sov gott,

S

Söndag 19 okt

Godmorgon!
Idag är jag uppe precis lika tidigt, bläää. Jag som ville sova ut. Fast, jag får väl skylla mig själv när jag går och lägger mig så tidigt, men det vore ändå skönt om jag kunde sova till en sisådär 10 eller så. Nåja, inget att göra åt det....
Jag sov ju rätt gott ändå!

Igårkväll bestämde jag med mamma att hon skulle följa med ut i skogen idag, men att hon tar hundarna med sig, så nu får jag ligga och vänta tills hon har vaknat. Jag som vill åka iväg NU! Trist att bara ligga och vänta..

Denna helgen kräver nästan en utvärdering. Jag påbörjade helgen med en tanke om att den skulle vara lugn, avslappnad och "min". Jag tycker jag har följt det rätt så bra, den har bestått att skogen-besök, lite shopping med mamma, tv tittande, besök hos farmor & farfar. Inget jag inte velat göra. Så lyckas har jag nog gjort =)
Nu idag får jag nog ta till skolböckerna lite, tror jag. Har prov på onsdag och en krönika som ska skrivas. Tror dock att det är allt, så det är inte så farligt direkt. Men, det ska göra. Har i princip bestämt mig att strunta i att läsa "Sofies värld" som vi läser på filosofin. Den är inte så bra, och jag kommer ändå knappt ihåg vad jag läst. Jag har lite svårt att lägga saker jag läser på minnet, haha.

                                          

Underbara Louise, jag saknar dig. Jag kommer snart, snart SNART!

Från en sak till en annan.... Louise är en vän som jag träffade när jag var på språkresa i England när jag var 13. Vi har bara träffats ca 5-6 gånger efter resan, men ändå står vi varandra så otroligt nära. Hon har en livsglädje som inte många andra har, och som smittar av sig. På lovet tar jag förmodligen (JAG VILL) en tripp upp till henne och mysiga Norrköping. Om bara SJ inte behövde ta 500kr för en resa, hade det aldrig varit några problem att ta sig dit. Men, på lovet SKA vi ses!

Nu får jag nog försöka kliva upp, och göra något vettigt. Har legat här och degat framför datorn i en halvtimme nu. Inte likt mig!
Ha en bra morgon/förmiddag.

S


Godnatt

Nu ska jag bli masserad av mamma, ska bli uuunderbart skönt. Tänkte egentligen uppdatera här nu, men fortsätter om en liten stund. MYS!



Åh, helt underbart. Ibland när mamma får såna ryck vill jag bara skrika ut hur mycket jag uppskattar det. Det var något otroligt skönt. Det är inte varje dag jag får massage.
Hade nästan kunnat få en massage i min mage, haha. Efter att ha krängt över ett halvt kg lösgodis känner inte magen sig så bra tyvärr, men det är ju bara mitt eget fel, så vad ska man göra?! Som tur är äter jag bara godis och annat gottigt på lördagar, så det är ju inte så farligt direkt. Gott är det, och det är ju det som är huvudsaken. Lär ju mig att njuta extra av det nu när jag äter godis lite mer sällan...

Ikväll var en mysig kväll. Bara mys framför tvn, svensson svensson är så otroligt roligt. Tycker det är skoj att de faktiskt tog ett gammalt program och gjorde något nytt av det.

Imorgon står följande på schemat:
- Stiga upp, och åka ut i skogen tillsammans med mamma
- Hem och försöka göra något avslappnande och kul
- Kanske Core/Bosu pass på Friskis - känns väldigt taggad till att göra det, har aldrig provat det förr, men hört att man har träningsvärk i magen i många dagar efter. Me like.
- Plugga till Naturprovet som jag har på onsdag, tillsammans med C.
- Film kanske, sen sovdags.

Helt okej dag. Denna helgen har jag klarat av att göra min, att ta dagarna som de kommer, och göra det jag känner för att göra. Så ska jag försöka få det att fortsätta att vara.
Nej, nu måste jag sova. Är trött som bara den.
Godnatt,

S


Lördagen..

Har varit en trevlig dag! Spenderat den tillsammans med mamma lite överallt. Kom nästan nyss hem, men har hunnit göra två egna pizzor som är i ugnen just nu! Ska bli så mycket mums. Köpte även en stoooor godispåse med mig hem som jag ska ta med till C ikväll, myskväll blir det allt. I nuläget orkar jag absolut ingenting, absolut inte festa eller på något sätt ta mig någonstans, så myskväll ska bli helt underbart skönt. Och 1 kg godis på två pers är ju inte helt fel =)

Nej, nu måste jag gå och kolla pizzorna. Jag hoppas ni har en trevlig kväll!

S

En bra början på dagen

Det blev 6 km idag. Gick 1 km, sprang 4, och gick 1. Härligt! Det tråkiga är att jag känner mig inte alls lika motiverad att ta mig igenom mina rundor längre. Jag mår underbart efteråt, men motivationen innan saknas lite. Kanske springer jag lite utav fel anledning nuförtiden? Njae, det har nog lite med det att göra, men fortfarande är det en stor del av mig som gör det för att mitt humör blir så mycket bättre. En perfekt start på dagen!

Under tiden jag sprang tänkte jag att jag skulle göra något snällt åt mamma & min moster som sov här inatt. Så, jag begav mig till mataffären och köpte bullar & skagenröra! Uppskattat =)
Sen efteråt tankade jag, vilket inte var speciellt kul. En halv tank knappt och 300kr fattigare. Tacka vet jag dyr bensin!

Nu ska jag snart träffa M tror jag, sen bara njuta av att det är lördag! Och nu kom mamma med förslag att åka och handla och bara umgås! Inte helt fel det, inte.

Ha det bra!

S


Good morning sunshine?

Något så galenskapligt skönt att vakna upp och känna att det äntligen är lördag! Men vad gör jag? Jo, jag blir väckt av ett riktigt katt bråk (cat fight, haha?) utanföt mitt fönster. KLOCKAN 7.30. På en lördag. Suck. Jag lyckades dock somna vidare, vilket var skönt, men vaknade ändå en timme senare. Så här tidigt vaknar jag nästan aldrig, trist att det sker just idag när jag hade ställt in mig på att det var okej att sova bort halva dagen. Nåja, inget att göra åt det. Jag får ju ut mer av dagen =)

Ska försöka ta mig upp ur sängen snart, äta ett stoooort äpple och sedan ta min gamla volvo och köra ut till skogen och springa/jogga/gå - vad det nu blir. Brukar bli en mix, vilket är skönt. Så länge jag tar mig igenom sträckan jag bestämt, så kvittar det mig hur jag gör det! Blir nog 5km eller 7km idag. Ska nog ut på en promenad med M sen, så jag behöver ju inte spendera hela min lördag ute i skogen, haha.

Hörs efter min lilla runda, och ha en skön lördagsförmiddag!

S

Farmor & farfar

"Nyss" hemkommen från mitt första besök hos farmor & farfar sen jag kom hem från USA. Alltid så himla mysigt att vara där. Tar ju sin tid att komma dit då de bor i mitten av skåne, men vad gör det?
Vi satt mest och pratade, åt lite kakor och jag fick även köra min nya (dock en 88a, haha) bil. Det enda som krävs är att jag betalar försäkring & skatt. Jag klagar inte! Automatare också. Och visst, det är långt ifrån en drömbil. Men, den tillhörde min pappa, som gick bort när jag var 3, nästan 4 år gammal, så bilen kommer betyda mer för mig, än en annan gammal volvo från 80-talet. Ja, mer än många andra bilar jag hade kunnat skaffa mig. Lite smått jobbig, eller rättare sagt seg är den att köra, men det är ju en vanesak. När jag väl har kört med den ett tag, kommer det nog allt kännas prima.

Glömde nästan att berätta om mitt matteprov. Herre jesus. Jag har aldrig varit med om att jag kommit till ett prov och inte förstått något. Nej, så tyvärr blev det inlämnat ett prov utan mycket jag hade löst. Men, jag var ju säkrad ett vg, så jag ska inte klaga. Inte kan jag begära mer än det i matte C. Eller jo, för 10 timmar sedan kändes det verkligen som jag kunde det, men jag ska nu börja göra vad jag kan för att inte ställa så höga krav på mig själv. Ingen tjänar på det, speciellt inte jag själv.

Imorgon bitti blir det nog skogen & 1 mil som väntar. Idag blev det 9 km. Kändes helt okej, då jag sprang ca hälften och gick resten. Perfekt start på dagen för min del! Blev så mycket mer positiv än innan jag åkte dit. Funderar nästan på om jag ska in till stan imorgon för att tanka bilen, och kanske handla med mig något gott hem. Kanske t.o.m. tar en tur till gymmet? Nåja. Det får jag se imorgon.
Jag har lovat mig själv att detta ska bli en lugn helg. Inget skolarbete, förrän på söndag åtminstone. Och jag ska ta varje dag som den kommer! Men tänkte planera en start med skogen iaf. Sätter alltid igång mig & mitt humör för hela dagen! Sen har jag lite olika alternativ till kvällen, vilket känns skönt. Får se vad jag känner för.

Nu ska jag sova hade jag tänkt =) Kan behövas efter en sån här vecka. Men, nu är det HELG! Och jag är inte den som klagar över det, haha.

Godnatt,

S

Åh!

Ett positivt Åh! för skogen, tog mig igenom 9 km (gick & sprang), och laddades upp med lite positiv energi. Kommer hem och bestämmer mig att javisst ska jag klara dagens matteprov, men efter att ha gjort lite uppgifter här hemma, är jag uppstressad över att jag inte verkar klara en enda. Där är det negativa Åh! Men, jag ska ta mig dit, göra så gott jag kan, och sen njuta av att det är helg.
Nåja. Vi hörs ikväll, med en uppdatering om matteprovet och min första åktur i min första bil, haha.

Ha en bra dag!

S

Godmorgon

Härlig morgon?! Njae. Vaknade av att de ringde mig från skolan och ville att jag skulle vikariera. NEJNEJ! Jag fick dra till med en halvlögn, men mest av det var sant, för idag känner jag till 100% inte för att jobba. Absolut inte.
Så, jag blev väckt en timme tidigare än jag velat upp, och gick in för att kolla mitt matte prov, om det var så att jag skulle göra mvg provet idag. Och javisst. Men, vill jag? Det känns som att om jag misslyckas på detta kommer det bara kännas värre.
Ska nu, bege mig ut till skogen för en förhoppningsvis härlig runda. 7 km? 1 mil? Det återstår att se =)

Hörs sen,

S

Torsdag 16 oktober

Det känns för mig lite smått overkligt att det redan är mitten på oktober. Vilket innebär;
 - mer än 4 månader sen jag kom hem från usa
- halvvägs (snart) inpå min sista hösttermin på gymnasiet
- 2,5 månad kvar till jul
- stressen har börjat komma

....dels är känns det positivt, men även negativt. Var tar tiden vägen? Min mamma sa för ett par dagar sen: "det som skrämmer mig mest är när ni ungdomar säger att tiden går fort. När jag var i din ålder tyckte jag att veckorna var så långa, och helgerna så korta". För mig känns det tvärtom. Mina veckodagar bara rinner förbi, medans jag har tid att hitta på saker, och utnyttja en helgs alla timmar. Visst, det gör jag under veckan också, men oftast innebär  mina vardagskvällar inget speciellt, utan det vanliga; jobb eller träning, möjligtvis plugg. Så, ändring på det! Man ska ju leva varje sekund, utnyttja tiden till det positiva, till det som gör en glad och till ett bättre jag!

Nåja, hur har min dag varit då?
Jo, jag vaknade imorse, kl 6.01 (sedan 9 min snoozning, haha), för att endast klä på mig, äta lite frukost och vakna till.

Sen kl 7 gick bussen, som idag tog mig in till sjukhuset för att ta en spruta. Mindre kul, då det uppstod massa problem. Men sedan bar det av till skolan, för första lektionen; svenska. Efter det en liten rast, då jag hämtade bilen hos min låtsaspappa, P, och sedan tillbaka för en diskussion på Psykologin, om genus. Jag måste påstå att vi hade en bra diskussion, i min grupp var vi endast tjejer, vilket gjorde att vi fick ett perspektiv bara, men vi tog för- och nackdelar med det mesta, och utgick inte från att vi var tjejer allihopa, utan tog en övergripande bild. Härligt!

Sen till Friskis för lite snabbträning och tillbaka på skolan för satanshemskanågotsåfruktansvärda matteprov, i matte C. Jag med mina höga förväntningar (och timtals pluggande) gick in för att prestera på topp. Men, nej. Det gick nog inte som jag tänkt mig. Efter ett antal timmars betänketid nu efter provet, har jag insett att jag kan inte fortsätta ha så höga förväntningar på mig själv, speciellt inte i matte C. Det suger ut mig från min egen kropp!

Dagen slutade med jobb, sen hem och bara ta det lugnt, inte tänka på något som har med skolan att göra överhuvudtaget. Något så galet skönt!


Morgondagen kommer se ut något liknande detta:
- Ut i skogen och springa när jag vaknat och möjligtvis fått i mig något litet att äta!
- Ta bussen in till stan, för att sedan ta bussen upp till farmor & farfar
- Få biiiiil. Och sen köra ner den, efter mitt efterlängtade besök hos dem.
- Hem och ta det lugnt, möjligtvis sova direkt, beroende på vad klockan är.

Inte helt fel för att vara en fredag!

Sov gott, hörs imorgon.

S

sarahmarlenecatrin



.... det är jag!
Jag har nu skapat mig min förhoppningsvis sista blogg, för jag har bestämt mig att jag är i behov av att skriva av mig. Det är för mycket som händer i mitt liv nu, som jag känner kan påverka andra, och kanske hjälpa genom att fatta beslut här i livet. Jag vill jämt för mycket, och ställer för höga krav, vilket det nu har påverkat mig själv väldigt negativt.
Idag känns som en start på något som ska bli bättre. Jag skriver här för att vara mig själv, och för att få ut tankar jag har inom mig, då jag tidigare hållt väldigt mycket inom mig.

Enjoy folks!

S

RSS 2.0